Beef en Steak

Rookhout chunks vs snippers

Je hebt al een tijd geen brandhout meer gekocht vermoed ik? Want de prijzen zijn ongeveer met de gasprijs meegegaan, en minimaal verdubbeld.
Ze vragen hier zo €150 voor los gestort 😬
 
Je hebt al een tijd geen brandhout meer gekocht vermoed ik? Want de prijzen zijn ongeveer met de gasprijs meegegaan, en minimaal verdubbeld.
Inderdaad.

Net even gekeken.

Maar: winter is coming.
- de meesten hun voorraad is bijna vol en de wind zal beginnen waaien.

Gelukkig voorlopig nog:
- 1 kuub verse kers.
- 0.5 kuub droge kers
- 0.5 kuub droge appel
- 0.5 kuub droge eik
- 0.5 kuub droge berk
- 1 kuub zwarte els --> favoriet grill hout, fantastisch om rechtstreeks in de vlam te grillen.
- 0.5 kuub wilg --> gewoon als vuurtje.

Appel, kers en zwarte els zijn mijn favorieten.
En die staan af en toe bij 2dehands.

Zelfs al zouden ze 60 of 70 of 80 euro staan dan gaat dat toch langer mee dan voor dezelfde prijs aan kolen
Keerzijde is de meer wisselende temperatuur.
Maar daar hoop ik in de grotere smoker die ik bouw minder last van te hebben.

En sowieso moet ik hout hebben voor de pizza oven en de kampvuurtjes.


Verstuurd vanaf mijn SM-G981B met Tapatalk
 
Zwarte Els en Berk is hier favoriet hout voor grote smoker te stoken.
Beuk is ook ok voor bvb forel warm te roken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan