BasBQ
Beef en Steak

Rook -rook of niet volledige ontbranding - rook

 

2dehans

Kooltjesharker
Berichten
186
Moge!
Toch even een kort vraagje.
Ik ben 2 procureurs aan het bereiden. Vlees gaat er koud op en kort na aansteken rook hout erop. Las dit in Noskos instructie.

Hoe herken ik nu de goede rook…. Van rook hout versus geen goede ontbranding?

Thxs

D64406E9-8572-41EB-A309-077E0CF146D6.jpeg
 
Extra foto

67068770-7B25-49DD-8A8D-80E8E8098C0C.jpeg
 
Hoe herken ik nu de goede rook…. Van rook hout versus geen goede ontbranding?

rook heb je enkel als je geen / een slechte ontbranding hebt, als je een goede ontbranding zou hebben zou je geen rook hebben.

In dit geval wil je juist rook en geen ontbranding.

Zolang je hout goed droog is kan je hier niet veel verkeerd mee doen.
 
Dat ligt er helemaal aan hoe sterk je de rooksmaak wilt hebben. Mad Scientist BBQ heeft hele duidelijke informatie over de verschillende stadia van ontbranding en de bijbehorende rook.

Het is eigenlijk heel simpel, als het echt stinkt, gaat je vlees niet fijn smaken, dan heb je geen smokehouse meat, maar ashtray meat.

Maar wat voor jou gaat werken, dat is echt een kwestie van experimenteren en ontdekken wat voor jou, met jouw BBQ en jouw brandstoffen goed werkt. Er is geen magische formule voor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan