Helaas heb ik een buur die wat minder kan genieten van het feit dat ik een BBQ heb staan en daar ook graag gebruik van maak. Ik heb door middel van goede houtskool en een gasbrander weten de rook te minimaliseren. Ook beperk ik het smoken van vlees tot de winter.
Een aantal weken geleden had ik besloten om mijn Kamado Joe schoon te branden. Nadat ik de kolen had aangestoken en de hitteschilden had geplaatst merkte ik dat 15 minuten later er een ontzettende rookwalm uit de kamado kwam. Toen ik ook even in de BBQ keek, zag ik dat de hitteschilden in brand stonden (waarschijnlijk door alle viezigheid die er op zat). Mijn buur besloot de brandweer te bellen die met 6 wagens voor mijn deur stonden en naderhand meekregen dat er niks aan de hand is. Het is en blijft alleen vervelend dat ik bij ieder beetje rook me druk moet maken.
Bij mijn volgende schoonmaakbeurt van de hitteschilden, had ik me het volgende voorgesteld, en vroeg me af of iemand dit wel eens heeft gedaan. Zou het een optie zijn om de hitteschilden in de oven te doen op Pyrolyse?
Een aantal weken geleden had ik besloten om mijn Kamado Joe schoon te branden. Nadat ik de kolen had aangestoken en de hitteschilden had geplaatst merkte ik dat 15 minuten later er een ontzettende rookwalm uit de kamado kwam. Toen ik ook even in de BBQ keek, zag ik dat de hitteschilden in brand stonden (waarschijnlijk door alle viezigheid die er op zat). Mijn buur besloot de brandweer te bellen die met 6 wagens voor mijn deur stonden en naderhand meekregen dat er niks aan de hand is. Het is en blijft alleen vervelend dat ik bij ieder beetje rook me druk moet maken.
Bij mijn volgende schoonmaakbeurt van de hitteschilden, had ik me het volgende voorgesteld, en vroeg me af of iemand dit wel eens heeft gedaan. Zou het een optie zijn om de hitteschilden in de oven te doen op Pyrolyse?