- Berichten
- 20.862

foto door noskos.
Dit is ??n van de recepten van de winter bbq cursus bij Reitse Spanninga 2010, restaurant 't Plein te Joure, Weber Grill Academy.
In tegenstelling tot de foto horen er mosselen bij in plaats van een loempia.
Uitgaande van 8 personen:
- 500 gram verse roodbaars filet (met huid)
- 8 plakjes Parma ham
- peper uit de molen
Saus:
- Vocht van mosselen
- room
- Beurre manier: 50 gram bloem en 50 gram boter koud gemengd)
Werkwijze:
- Snij de vis in reepjes, doe er weinig peper op en rol de vis in de Parma ham
- Zet de briketten BBQ klaar met de wok erin.
- Verwarm de gas BBQ voor met het bakplaatje (extra accessoire)
-Maak het bakplaatje schoon door deze droog te borstelen en daarna licht in te vetten met kruidenolie (pag. 17 man achter de BBQ)
Zeeuwse mosselen uit de wok
Ingredi?nten:
- 1 kg verse mosselen.
- Halve fles witte droge wijn.
- 500 gram gesneden bouquet groentes zoals: ui, prei, wortel, selderij, peterselie, verse laurier, takje verse tijm en peperkorrels
Werkwijze:
- Zorg dat de BBQ goed warm is
- Doe de wijn in de wok en voeg de groenten toe. Laat dit koken
- Voeg in een keer de mosselen toe Deksel op de BBQ
- Omscheppen
- Als de mosselen open gaan staan en los in de schelp liggen zijn ze klaar
Tips:
- Serveren met koude sauzen, frietjes of gezellig zo uit de wok
- 10 minuten voorbereiding en 10 minuten bereiding
- Koop gasverpakte gewassen mosselen
Mossel saus:
- Kook het 1 dl mosselvocht in en voeg 2 dl room toe
- Binden met beurre manier en proeven.
- De saus is sterk van smaak en behoefd vaak geen toevoegingen meer
- Dresseer de vis op het bord met de saus en serveer de mosselen apart erbij
Wijnadvies: een droge Chablis of heerlijke Sancerre.
Lekker ite!!