BasBQ
Beef en Steak

Rollade kruiden vraag

 
 

Rdj

Gemarineerd
Berichten
2.307
Wie oh wie weet wat de samenstelling/ hoeveelheden van de originele varkensrollade kruiden .
Heb alleen op het net kunnen vinden welke kruiden er in zitten maar niet de hoeveelheden.
Wie weet het 😃.
Screenshot_20221107-201049_Samsung Internet.jpg
 
Simpele variant die ik kan vinden:

15 gram zout, 2 gram peper 2 gram kruidnagel 1 gram nootmuskaat.

Lijkt als ik het zo lees Gronings recept te zijn, wat zomaar kan kloppen want ik als Groninger associeer deze smaken zeker met rollade.

Daarnaast zie ik veel recepten met rozemarijn, tijm en knoflook etc. Vast ook lekker maar voor mij geen rollade.
 
  • Leuk
Waarderingen: Rdj
Dank voor de moeite
Simpele variant die ik kan vinden:

15 gram zout, 2 gram peper 2 gram kruidnagel 1 gram nootmuskaat.

Lijkt als ik het zo lees Gronings recept te zijn, wat zomaar kan kloppen want ik als Groninger associeer deze smaken zeker met rollade.

Daarnaast zie ik veel recepten met rozemarijn, tijm en knoflook etc. Vast ook lekker maar voor mij geen rollade.
Dank voor de moeite 👍🏻
 
Wie oh wie weet wat de samenstelling/ hoeveelheden van de originele varkensrollade kruiden .
Heb alleen op het net kunnen vinden welke kruiden er in zitten maar niet de hoeveelheden.
Wie weet het 😃.Bekijk bijlage 47289
Het komt aardig in de buurt van de karbonade kruiden op voedingscentrum.nl (https://voedingscentrum.nl/nl/gezonde-recepten/kookhulp/zelf-kruidenmixen-maken.aspx):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemalen karwijzaad
½ theelepel gemalen piment
¼ theelepel gemalen kruidnagel
¼ theelepel chilipoeder

Op dezelfde plek staat een recept voor gehaktkruiden:
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen kardemom
mespunt chilipoeder

Dus ik zou persoonlijk inzetten op het volgende recept (vooral de verhoudingen in acht nemen):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen kardemom
¼ theelepel gemalen nootmuskaat

En na een test kun je uiteraard de verhouding nootmuskaat nog met ¼ theelepel verhogen.
 
Het komt aardig in de buurt van de karbonade kruiden op voedingscentrum.nl (https://voedingscentrum.nl/nl/gezonde-recepten/kookhulp/zelf-kruidenmixen-maken.aspx):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemalen karwijzaad
½ theelepel gemalen piment
¼ theelepel gemalen kruidnagel
¼ theelepel chilipoeder

Op dezelfde plek staat een recept voor gehaktkruiden:
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen kardemom
mespunt chilipoeder

Dus ik zou persoonlijk inzetten op het volgende recept (vooral de verhoudingen in acht nemen):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen kardemom
¼ theelepel gemalen nootmuskaat

En na een test kun je uiteraard de verhouding nootmuskaat nog met ¼ theelepel verhogen.
Top , heb ik een richtlijn 👍🏻
 
Terug
Bovenaan Onderaan