Het komt aardig in de buurt van de karbonade kruiden op voedingscentrum.nl (
https://voedingscentrum.nl/nl/gezonde-recepten/kookhulp/zelf-kruidenmixen-maken.aspx):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemalen koriander
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemalen karwijzaad
½ theelepel gemalen piment
¼ theelepel gemalen kruidnagel
¼ theelepel chilipoeder
Op dezelfde plek staat een recept voor gehaktkruiden:
1 theelepel gemalen witte peper
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen nootmuskaat
½ theelepel gemalen kardemom
mespunt chilipoeder
Dus ik zou persoonlijk inzetten op het volgende recept (vooral de verhoudingen in acht nemen):
½ theelepel gemalen peper
½ theelepel gemberpoeder
¼ theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
½ theelepel gemalen foelie
½ theelepel gemalen kardemom
¼ theelepel gemalen nootmuskaat
En na een test kun je uiteraard de verhouding nootmuskaat nog met ¼ theelepel verhogen.