BasBQ
Beef en Steak

Rog.

  • Onderwerp starter henri.wolbrink
  • Startdatum
H

henri.wolbrink

Gast
Tja, vanavond weer eens wat nieuws geprobeerd.
Rog van de weber, met curry/cocos saus.
Smaak was erg verrassend. Lijkt meer op langoustines of kreeft dan op vis.

Absoluut voor herhaling vatbaar!
a7b7b8f35767f764e38320f33630b5f1.jpg

Curry en cocos.
bb833f262fd4e629a96e65042d31ff42.jpg

Onderlaag van groenten en curry.
1f07f7dc04210b3827b6a1ee0847ecb5.jpg

En daar gaan we dan.
f600c88366b111cea3efeb324d0624c2.jpg

Na wat stomen op de groente.
24578e7100572415daaad17cba326b50.jpg

En met wat saus.
013c92c36396176058c7403252ab1339.jpg

Is resultaat verbluffend. Sorry voor deze minder foto. Anders had ik zelf waarschijnlijk weinig meer gehad. Was echt lekker!
6131e3fb0146d6404c1608eff5c02c64.jpg


Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Ziet er lang niet verkeerd uit
 
Rog....dat heb ik nog nooit gezien!
Laat staan op een BBQ. Dat is toch wel een mooi visje.

Bedankt voor het delen!
 
Bijzonder zeg. Hoelang duurde het en bij welke temperatuur heb je hem gegaard?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
MarcovdK zei:
Bijzonder zeg. Hoelang duurde het en bij welke temperatuur heb je hem gegaard?

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
Niet direct op temperatuur gelet.

Had een gietijzeren bakplaat genomen met een laag groenten in curry mix.
Hier de Rog direct op gelegd. En deksel dicht.
Tijdens kijken(niet te vaak) iedere keer een 1/2 citroen eroverheen.
Toen Rog goed begon te zweten. En dit pure vocht naar bekende melkwit veranderde. Nog even naar vlees gekeken binnenin, en de Rog eraf gehaald.

Met plaat en al geserveerd. Anders valt Rog snel uit elkaar!
En in geheel op tafel gezet.

Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Idd niet iets waar je snel aan denkt, mooi gedaan !
 
Bedankt. Zag hem liggen bij de visboer. En ben er gewoon voor gegaan. Volgens familie is dit zeker een blijvertje.

Enviado desde mi SM-N9005 mediante Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan