- Berichten
- 5.596
- 2-3 varkensribs (ongeveer 1,5 - 2 kilo)
marinade:
- 150 ml. light soy sauce (Kikkoman mag ook)
- 50 gram gemberwortel in dunne plakjes gesneden.
- 6 el. honing.
- 4 el. rietsuiker.
- 2 tenen knoflook (geperst of gehakt).
- 6 el. Shoahsing rijstwijn of beter droge Sherry .
- 1/2 tl. Chinese 5 kruiden poeder.
- 8 el. oestersaus. (Geen Lee Kum Kee die wordt snel bitter, neem een Thaise zoals Pantai)
- 2 el. Sesamolie
- 4 druppels rode voedsel kleurstof. (Optioneel!)
Verwarm de Soy sauce, honing, suiker in een sauspan totdat het is opgelost. Vermeng de andere ingredienten en voeg toe aan het Soy sauce mengsel, laat dit geheel weer afkoelen.
Marineer hier je vlees 24 uur in. De overgebleven marinade licht ingekoken en 1 a 2 el. Rietsuiker en 1 a 2 el. honing aan toevoegen.
Hiermee heb de ribs elk na een 1/2 uur moppen, na het eerste half uur een stukje appelhout toegevoegd.
Na 3 uur uur bij 130- 150gr.C. dometemp. heb ik de ribs (Baby Back) van de BBQ gehaald.
Tegenwoordig doe ik ze Low en Slow op 110-115 graden C. 4 tot 4,5 uur en gebruik ik bij voorkeur varkenskrabbetjes
Laatst bewerkt: