Beef en Steak

Ribfingers

s-dx

Tondelzoeker
Berichten
2
Dag allen,

Vandaag Rib fingers gemaakt.

Ca. 45 min gerookt met appelhout, daarna ca 60 minuten in een dichte aluminium bak met boter, bbqsaus en appelsap laten stomen.

Toch vond ik ze best taai/elastiekachtig.

Is dit kenmerkend voor dit gerecht, of ben ik toch ergens de mist in gegaan? Te kort gegaard?

Het waren de iberico ribfingers van de Hanos, uit het diepvriesvak.

e1ee11b86b05464bc6f56872460833f6.jpg



Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Tot wat voor kerntemperatuur heb je ze laten garen ( gaat niet om tijd maar het eind temperatuur +-95 )
 
Hadden ze toch nog wat langer gemoeten,
Volgende keer eerst even controleren of ze zo ver zijn door in te prikken of gewoon 1 proeven.
 
  • Leuk
Waarderingen: s-dx
Ik vind het juist heel lekker om deze hard en kort te grillen. Zalig!
 
Wat Sander zegt +1, en altijd even checken. Het ene varken is het andere niet.
 
  • Leuk
Waarderingen: s-dx
Ribfingers zijn nog best lastig om goed te bereiden en best gevoelig voor uitdroging.
Is ook mijn ervaring.
" Je moet er even bij blijven"
Voor jij werkt kort aan grillen en dan indirect doorgaren het best. Zeker niet te lang.
Maar "spareribs fall of the bone without the bones" is mij ook nog niet gelukt.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: s-dx
Oei, ik ga me ook maar eens goed inlezen. Toevallig voor van de week ook Iberico ribfingers besteld.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
  • Leuk
Waarderingen: s-dx
Die Iberico's zijn mooi vet en kunnen best kort en heet. Zalig op een broodje met wat rucola.
 
Terug
Bovenaan Onderaan