BasBQ
Beef en Steak

Ribeye

jeffrey1989

Tondelzoeker
Berichten
5
Deze twee ribeye's gaan vanavond op de bbq! Het plan is om ze eerst langzaam te garen met een blokje rookhout en daarna hoog af te knallen op een gietijzeren plaat voor de korst en kleur. Waar ik echter tegen aanloop is dat die vetstrook in het midden vaak hard en taai is. Kan dat worden voorkomen door hem direct hoog af te knallen of moet ik lager zitten met mijn rooksessie?

1000013902.jpg
 
Mijn ervaring is dat het juist door het eerst langzaam garen wel zachter wordt. Anders tijdens het eten gewoon wegsnijden als je het niet lekker vindt.
 
Steaks dikker dan 2 a 3 vingers doe ik wel revearse sear. Dunne steaks gewoon direct.
 
@Lennart_Diegast +1.
Lekker grillen tot 2 grdn onder de gewenste kerntemp. F inpakken, rusten en aanvallen.

Dat "knallen" is niet echt nodig. Doen ze bij de schutterij.
 
lekker grillen!
 
Terug
Bovenaan Onderaan