BasBQ
Beef en Steak

Ribeye , toch een vraagje

 
 
 

backupdevice

Kooltjesharker
Berichten
215
Mede Q fanaten,

Ik wil vandaag een Ribeye maken. Vrouwlief is naar de slager geweest en heeft een 300gr Ribeye gehaald. Helaas niet dik genoeg om een reverse sear te doen . Maakt niet zoveel uit, dan maar high and fast.

Vraagje over de temperatuur. Wat is de gangbare temperatuur om op te grillen?

250 graden en dan ongeveer 3 min per kant of heter?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Hoe dik is de rib-eye? Bij 2,5 cm dikte houd ik 2x1,5 minuut (na 1,5min draaien van 10 voor 2 naar 10 over 2 voor het ruitje  B-)) per kant aan. Eerst de ene kant, dan draaien en na 1,5 minuut kern meten met de thermapen. Vlees eraf bij 54 gr. Als dit nog niet gehaald is na 2x3 minuten de steak nog even indirect leggen.
Temperatuur niet te hoger dan 250gr bij dunne steaks, of de tijd aanpassen...
 
Steak is net 1 CM dik. Wel groot.

Dus als ik jouw post lees dan zou ik 230 graden kunnen doen en dan max 1.5 minuut per kant vanwege de beperkte dikte?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Thx ! 230 goed genoeg?


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Brp, Ribeye op. Lessen geleerd vandaag:

Zelf Ribeye halen
Minimaal 2.5 cm dik
Reverse sear om hem pink te houden

Was niet ros? vanbinnen maar gelukkig was de smaak nog steeds perfect.

Volgende keer beter.

Thanks voor de tips!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
backupdevice zei:
Brp, Ribeye op. Lessen geleerd vandaag:

Zelf Ribeye halen

Hahaha, feest van herkenning hier. Je moet maar denken: het komt ongetwijfeld uit een goed hart  ;)

Volgende keer beter man!
 
Jammer dat hij te ver was..
Ik haal meestal een hele rib-eye bij de groothandel en portioneer deze zelf. Per 2 vacumeren en in de vriezer.
 
Ceriel zei:
Jammer dat hij te ver was..
Ik haal meestal een hele rib-eye bij de groothandel en portioneer deze zelf. Per 2 vacumeren en in de vriezer.
Ik haal mijn vlees altijd bij de lokale slager die zelf slacht maar deze keer had de vrouw iets meegenomen ...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ze heeft haar best gedaan!
Toch mooi dat ze de bbq passie deelt en daar ook initiatief in neemt.
Beetje uitleg en volgende keer heb je de juiste stukken vlees.
 
Je hebt inderdaad een waardevolle les geleerd, zelf de dikte bepalen is alles :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan