- Berichten
- 5.025
Met koningsdag lekker de gehele dag gewerkt.
.
Toch 's avonds tijd gehad voor het bereiden van een overheerlijke ribeye (750 gr) met pico di gallo en broodjes.
Ribeye aan 1 zijde gerubt met gerookte paprika poeder, knoflookpoeder, peper, chilipepervlokken. Aan de roosterzijde ingesmeerd met olijfolie.
Restant van de rub gemengd met olijfolie.
Q opgestookt met een handvol warme briketten. Roostertemp. tpv de ribeye tussen de 115 en 125 C.
Na 20 min, kerntemp. 35 C., de steak aan de andere kant ingesmeerd met het mengsel van rub en olie.
Steak gedraaid en restant van het mengseltje over de steak gesmeerd.
Ribeye nog 15 min. laten garen tot een kerntemp. van 48 C.
Tijdens het garen wat kruidenboter gemaakt en een paar pistoletjes afgebakken en voorzien van een laagje boter.
Daarna de ribeye ingepakt en laten rusten. Kerntemp. loopt door naar 51 C.
Intussen al een bus houtskool opgestookt. Hiermee de Q naar een dome temp. van 260C. gebracht.
Steak op het grillrooster gelegd. Wat een mooi sissend geluid.
De broodjes op het rooster en de boter laten smelten en intrekken. Daarna ff kort boven het vuur.
Bij 54 C. de ribeye van de Q, ff laten rusten en aangesneden.
Eea onder begeleiding van een argentijnse Carbernet Sauvignon op gepeuzeld.

Bedankt voor het lezen.
Werk ze.

Toch 's avonds tijd gehad voor het bereiden van een overheerlijke ribeye (750 gr) met pico di gallo en broodjes.
Ribeye aan 1 zijde gerubt met gerookte paprika poeder, knoflookpoeder, peper, chilipepervlokken. Aan de roosterzijde ingesmeerd met olijfolie.
Restant van de rub gemengd met olijfolie.
Q opgestookt met een handvol warme briketten. Roostertemp. tpv de ribeye tussen de 115 en 125 C.
Na 20 min, kerntemp. 35 C., de steak aan de andere kant ingesmeerd met het mengsel van rub en olie.
Steak gedraaid en restant van het mengseltje over de steak gesmeerd.
Ribeye nog 15 min. laten garen tot een kerntemp. van 48 C.
Tijdens het garen wat kruidenboter gemaakt en een paar pistoletjes afgebakken en voorzien van een laagje boter.
Daarna de ribeye ingepakt en laten rusten. Kerntemp. loopt door naar 51 C.
Intussen al een bus houtskool opgestookt. Hiermee de Q naar een dome temp. van 260C. gebracht.
Steak op het grillrooster gelegd. Wat een mooi sissend geluid.
De broodjes op het rooster en de boter laten smelten en intrekken. Daarna ff kort boven het vuur.
Bij 54 C. de ribeye van de Q, ff laten rusten en aangesneden.
Eea onder begeleiding van een argentijnse Carbernet Sauvignon op gepeuzeld.


Bedankt voor het lezen.
Werk ze.
