Beef en Steak

Ribeye - aardappels

 
 

Salademan

Kooltjesharker
Berichten
240
Tijd om lekker te grillen. Een mooi stuk Iers ribeye gekocht (2,6kg) om meerdere sessies mee te doen. Om te beginnen dus hot&fast, smullen maar. De Q naar 180 graden gebracht. Aardappels erop en na enige tijd het vleesch. De grote mensen lappen indirect naar 40 graden kerntemperatuur, die voor de kinderen waren wat dunner en lagen er net zolang op. Het vlees mocht daarna even rusten, de Q moest aan de bak om hier gietijzer op te warmen. Daarna 2 x2 minuutje afgrillen en smullen! Al met al hebben de aardappels er een uur opgelegen en waar meer dan gaat.

Omdat het vleesch wel beviel, het rest in nog 5 dikkke plakken gesneden en de rest in een low&slow piece van +-600/700 gram:

8c475d3908cf2005dcdadc3617271648.jpg



5405b36863e27c575cf661b3e5c5cd8c.jpg


566c4883144b31629b8e6b6f98636223.jpg



8b37a3985b10a3c91a06e8ead960f506.jpg



7bd03d05741a52f26b3c95040431ac1c.jpg


Smullen!
 
Niet verkeerd z’n stuk vlees. Kan je lekker zelf je steaks maken. En zelf alles netjes trimmen. Is ook een leuk klusje om te doen.
Zal vast goed gesmaakt hebben.
 
fantastisch. wat een heerlijkheid
wat hebben we toch een mooie hobby
 
Dat ziet er erg lekker uit, hoor! Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat ik dat ook wel had gelust....
 
Ik twijfel verder ook niet aan de eetlust van de forumgenoten hier. Het is dus bewust dat er vooraf geen algemene uitnodiging uit is gegaan
 
Terug
Bovenaan Onderaan