- Berichten
- 28
Afgelopen zaterdag met dat heerlijke weer geprobeerd mijn Spareribs te overtreffen 
Begonnen met het membraan te verwijderen en de ribs met een beetje mosterd ingesmeerd,en voorzien van een DryRub welke ik een paar uur heb laten intrekken.
Daarna de BBQ in gereedheid gebracht op een temp van 110/120 graden en de ribben daar drie uur gegaard na een uur steeds gemopt met een mopsaus bestaande uit olie,water,appelsap,ketjap,worcestersaus en de DryRub welke ik gebruikt heb dit heb ik elk uur herhaald.
Daarna ingepakt in de aluminiumfolie met de mopsaus, een beetje boter,honing en bruine suiker dit heb ik een uur laten pruttelen.
Na dit uur de ribs weer uitgepakt en geglaceerd met de BBQ saus naar keuze en na een kwartier weer geglaceerd na een half uur van de BBQ gehaald en waren goed gaar maar met een bite dat vinden wij persoonlijk lekker
De volgende keer wil ik toch grotere stukken rookhout gebruiken want ik mis nog steeds de mooie rode rookkring op de ribbels (gebruik nu appel snippers) Eikenhout een idee?
Mocht iemand op en of aanmerkingen hebben dan verneem ik dit graag
Foto's zeggen meer dan duizend woorden dus hierbij

Ribben in de DryRub

Na een paar uur is de rub lekker ingetrokken

BBQ op temperatuur

Ribben na drie uur op de BBQ

Lekker ingepakt voor een uurtje

Glaceren met een saus naar keuze

Gereed om aangesneden te worden

Bordje vol lekker met gemengde salade en stokbrood met kruidenboter
Ze waren lekker gaar met een bite nu nog een mooie rookkring :-S

Begonnen met het membraan te verwijderen en de ribs met een beetje mosterd ingesmeerd,en voorzien van een DryRub welke ik een paar uur heb laten intrekken.
Daarna de BBQ in gereedheid gebracht op een temp van 110/120 graden en de ribben daar drie uur gegaard na een uur steeds gemopt met een mopsaus bestaande uit olie,water,appelsap,ketjap,worcestersaus en de DryRub welke ik gebruikt heb dit heb ik elk uur herhaald.
Daarna ingepakt in de aluminiumfolie met de mopsaus, een beetje boter,honing en bruine suiker dit heb ik een uur laten pruttelen.
Na dit uur de ribs weer uitgepakt en geglaceerd met de BBQ saus naar keuze en na een kwartier weer geglaceerd na een half uur van de BBQ gehaald en waren goed gaar maar met een bite dat vinden wij persoonlijk lekker

De volgende keer wil ik toch grotere stukken rookhout gebruiken want ik mis nog steeds de mooie rode rookkring op de ribbels (gebruik nu appel snippers) Eikenhout een idee?
Mocht iemand op en of aanmerkingen hebben dan verneem ik dit graag

Foto's zeggen meer dan duizend woorden dus hierbij


Ribben in de DryRub

Na een paar uur is de rub lekker ingetrokken

BBQ op temperatuur

Ribben na drie uur op de BBQ

Lekker ingepakt voor een uurtje

Glaceren met een saus naar keuze

Gereed om aangesneden te worden

Bordje vol lekker met gemengde salade en stokbrood met kruidenboter
Ze waren lekker gaar met een bite nu nog een mooie rookkring :-S