BasBQ
Beef en Steak

Ribben erop ... zondagavond mag het eindelijk ;)

 
 

SGx71

Stoker
Berichten
273
2 weken geleden wat ribben bij de Sligro meegenomen ( nja, collega van me ... )
maar Mrs. SGx71 moest ook mee-eten ervan ... ( anders waren ze al lang op .... )
2013-08-09160953.jpg


Rustig ontdooien, en met de memphis dust van amazingribs.com behandeld.

Ondertussen stond gisteren de postmeneer aan de deur, dan krijg je een dillemma .... Waar speel je eerst mee ....

2013-08-17115814.jpg


Het werden dus de ribben ;)

achter me pruttelde een potje met dr. Pepperbbq saus, voor de glaze en meer

2013-08-17190151.jpg
2013-08-17190204.jpg


Vanmorgen om 11:00 de Q klaarmaken ... ik ga op de snakemethod werken, zag er goed en stabiel uit .
2 laagjes kokosbriketjes, en ( uiteindelijk ) 3 klompjes cherrywood

2013-08-18104006.jpg
2013-08-18111906.jpg


11:30 is de temp netjes iets boven de 110c, dus mag het heerlijke er op.
2013-08-18112603.jpg


Nu, anderhalf uur later, ruikt de achtertuin fantastisch ... het kersenhout icm de vleesgeuren maken me ongeduldig ..
 
Dat zal inderdaad heerlijk ruiken in de tuin, eet smakelijk straks!
 
Heerlijk!! Heb je het recept van de dr.pepper bbq sauce??
 
Update ... halverwege ...

De ribjes een slag gedraaid, en de piepers erbij gelegd .. op 110c gaat dat net snel genoeg, die mogen straks een etage lager, dichterbij de kooltjes om verder te poffen

2013-08-18141140.jpg

geweldig stabiel, de "snake" 25% onderweg, en nog altijd op een mooie 100/110 graden
2013-08-18134414.jpg

2013-08-18134410.jpg


volle bak onder de dome ;)

2013-08-18134112.jpg
 
Mjam, Ze hebben al een lekker kleurtje !
 
Final update ...
missie geslaagd, het wachten was het waard ...
2013-08-18161314.jpg

2013-08-18173418.jpg


2013-08-18162239.jpg
2013-08-18162246.jpg


De 'memphis dust' van amazingribs is geweldig, niet zoet, niet pittig ... bijna spot-on perfect ( als ik de cupmaten zou hebben, misschien zelfs beter )

3 van de 4 slabs zijn verdwenen, onder een half uurtje ... meer voldoening kan je niet hebben.

Schoonmoeders mag morgen de resterende rib testen ...

 
Zo! Mooie ribbetjes hoor! Dat zal gesmaakt hebben ;-)

Vind dat wel wat; die "snake"! Ga ik ook eens proberen
 
in totaal zo'n 25/30 briketjes gebruikt.
iig de helft nog onverbrand ...

Volgende keer het hout wat 'eerder' verdelen, nu was er maar ??n blokje aangeraakt en opgerookt
 
Mooie en lekkere sessie met die  "snake methode", wordt hier binnenkort ook geprobeerd. Hoe zou het gaan als je ipv die blokken een "sliertje" houtsnippers op de kolen legt? Kan het mis hebben hoor, maar in mijn beleving zou je dan een gelijkmatiger rook ontwikkeling moeten hebben.
 
Super ribs! Zien er geweldig uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan