- Berichten
- 1.554
Ziet er goed uit. Al lang gelden dat ik zelf ribbels gemaakt heb, dus het wordt weer tijd.
Ik vind zelf de buikribs ook meer vlezig. Nadeel is wel dat alles evenredig groter wordt, dus ook het bot is een stuk breder (en uiteraard langer) dan bij de babyback ribs.
Qua malsheid vind ik er niet zo heel veel verschil in zitten en dit wordt mijn inziens grotendeels bepaald door de tijd dat ze op de Q liggen.
Het klopt verder dat de buikribs meer ruimte op de Q innemen als je plat legt. Wanneer je een ribrack gebruikt dan kan je met een beetje pielen meestal net zoveel rijen buikribs als babyback ribs kwijt. Voordeel bij de buikribs is dan weer dat je er eigenlijk minder van nodig hebt, omdat er dus meer vlees aan zit en daardoor minder ribben zal eten.
Ik vind zelf de buikribs ook meer vlezig. Nadeel is wel dat alles evenredig groter wordt, dus ook het bot is een stuk breder (en uiteraard langer) dan bij de babyback ribs.
Qua malsheid vind ik er niet zo heel veel verschil in zitten en dit wordt mijn inziens grotendeels bepaald door de tijd dat ze op de Q liggen.
Het klopt verder dat de buikribs meer ruimte op de Q innemen als je plat legt. Wanneer je een ribrack gebruikt dan kan je met een beetje pielen meestal net zoveel rijen buikribs als babyback ribs kwijt. Voordeel bij de buikribs is dan weer dat je er eigenlijk minder van nodig hebt, omdat er dus meer vlees aan zit en daardoor minder ribben zal eten.