Beef en Steak

Ribbels opwarmen

 
 
 

derkzz

Pitmaster
Berichten
591
Hoi hoi..

Nou vandaag lekker ribbels.. deze waren al kant en klaar van de sligro.. niks mis mee.

Het ging er vooral om, om te kijken of we een indirecte zone konden maken..en of we wat rook konden toevoegen..

Alles begint natuurlijk met een voorafje..

20240910_181740.jpg


Indirecte zone gecreëerd door extra dik aluminium folie rond een aluminium tray te plaatsen..

20240910_183915.jpg



Vervolgens een rook bundel gemaakt van eik snippers in een aluminium propje met lucht gaatjes geprikt..

20240910_183917.jpg


Even bijkomen hoor..

20240910_184631.jpg


Zie hier.. rook uit de electra koepel

20240910_185034.jpg


Ribbs er op.. ( geen foto .. niet gebeurd)

30 min later..

20240910_191135.jpg


Nou... alles 30 min in de rook gelegen.. dat ging goed.. op het einde toch even boven het directe gedeelte gelegd...

Toen lekker eten..
Nou prima ribbs voor kant en klaar..
Rook was mooi aanwezig.. en testje is vooral geslaagd..
Een dezer dagen gaan we toch een gerookte kipfiletje proberen..

Nu nog een toetje en ik ben gelukkig..

20240910_194306.jpg


Dank voor het lezen
 
Tof dat het gelukt is. Is dat boek ook de moeite waard? Heb em al eens in m’n handen gehad maar toch niet meegenomen…
 
Tuurlijk, zo doe je dat!
 
Terug
Bovenaan Onderaan