BasBQ
Beef en Steak

Rib Eye Roast

 

aemkei

Vuurmaker
Berichten
62
Lang geleden dat ik hier nog iets gepost heb. Maar wil niet zeggen dat ik daarvoor minder BBQ  ;)
Een baby extra zorgt enkel voor minder vrije tijd om me bezig te houden met "extra werk".

Maar anyway. Wou gisteren ribben maken, maar vermits er geen waren maar voor een alternatief gezocht. En deze vond ik in een Rib-eye Roast.
Moet zeggen dat dit niet echt een straf was.

(foto's getrokken met mijn gsm, dus niet echt 100% kwaliteit...)

een Roast van 3kg voor 4 man, moet voldoende zijn?  B-)

20140830_133454_zpsc40100e4.jpg


20140830_155836_zps80362f7b.jpg


20140830_155844_zps473b1c78.jpg


Rubben met zwarte paper en fleur de sel.
Wou geen exotische rubs. De kwaliteit van het vlees was fenomenaal en wou dat dit de ster van de show was.

20140830_161106_zpsfe48468c.jpg


Low en slow op de BBQ, 120? tot een kerntemperatuur van 54 graden.
Klein blokje Hickory op. Opnieuw, niet teveel rook. The meat is the star of the show!

20140830_163054_zps586fb5c0.jpg


Na een uurtje, even snel de patatjes erop. Baked potato erbij!
En drie uur later, en een kern temp van 54?

20140830_192826_zps6aa3c248.jpg


20140830_192830_zpsa239c32e.jpg


Na 30 minuten wachten konden mijn gasten ECHT niet meer wachten. De geur was fenomenaal!
wou nog 10 minutjes langer, maar moest toegeven aan de sociale druk. En OMG, wat een succes... de ooooooohs en de aaaaaaaaah en de wooooooows vulde de keuken.

20140830_200442_zps85ee7823.jpg


Mooie steaks en de Jus erbij:

20140830_200855_zps0681a1e2.jpg


Samen met de baked potato verse Ratatouille en een beetje BBQ saus van Painmaker

20140828_145433_zps95accee8.jpg


Zonder de liquid smoke natuurlijk, dat is voor een ander experiment...

pfieuw, krijg honger van de foto's te zien. Eens aan de restjes zitten...
Lunch voor mijn vrouw zal morgen ook de nodige jaloezie bezorgen.

Een tortilla wrap gevuld met avocado, Ruccola, Philadelphia kaas, geroosterde paprika, pickled Jalapeno en fijn gesneden smoked rib-eye welke nog over is...  B-)

 
Daar ga ik echt niet moeilijk over doen!! dit lust ik!!!
 
Perfect gegaard! Niet gegrild dus?
 
Geen reverse sear gedaan, wel nog aan gedacht.
De korst smaakte licht gerookt, intense vleessmaak en spicey van de peper. Maar niet krokant.
Volgende keer probeer ik het wel eens.

Ik was zo gefixeerd op de kerntemperatuur dat ik het niet langer op het vuur wou houden.
Volgende keer 4 graden vroeger van het vuur en dan direct grillen.

 
had zo een van je vrienden willen zijn op dat moment
 
Terug
Bovenaan Onderaan