BasBQ
Beef en Steak

Restant staartstuk benaming

 
 

arjandeviking

Vuurmaker
Berichten
68
Goedemiddag.

Ik heb 2 week geleden een stuk groninger blaarkop gekocht,
En het voorste deel compleet als staartstuk op de bbq gedaan.
Nu heb ik de rest opgesneden in "steaks" van 200 gram.
Maar aangezien ik redelijk nieuw ben met zelf hele stukken opsnijden,
Ben ik wel benieuwd wat de benaming is van deze stukken vlees.

Met vriendelijke groet
Arjan

20230603_145908.jpg


20230616_142203.jpg
 
Picanha steak of staartstuk steak
 
Het staartstuk wordt van de platte bil afgesneden , hoe langer het staartstuk gesneden wordt , hoe meer platte bil eraan zit . De platte bil is een taaier stuk vlees , worden wel bieflappen van gesneden , maar dan moeten ze wel door geprikt worden of door de vermalser
 
Het staartstuk wordt van de platte bil afgesneden , hoe langer het staartstuk gesneden wordt , hoe meer platte bil eraan zit . De platte bil is een taaier stuk vlees , worden wel bieflappen van gesneden , maar dan moeten ze wel door geprikt worden of door de vermalser
Maar hier zit nog wel een randje vet aan en is ook wel redelijk voorzien van vet aan de binnenzijde.
Bieflap is toch super mager?
 
Terug
Bovenaan Onderaan