- Berichten
- 907
Rendang… Het stond al langere tijd op de ToDo lijst, maar het kwam er toch steeds niet van om te maken. Het weer en de agenda gaven overigens ook niet zo veel ruimte om de BBQ aan te steken de afgelopen periode. En soms heb je dan gewoon even een goed excuus nodig om een middagje vrij te plannen en de kou te trotseren. Bedankt voor het mooie onderwerp van de fotowedstrijd deze maand Rick!
Vrijdag middag binnen begonnen met de boemboe. Daarna alles naar buiten gebracht en in de buiten koeling gezet. Boemboe even aanbakken, vleesje een kleurtje geven, kokosmelk en de rest van de ingrediënten er bij, en dan rustig afwachten tot het vlees mooi uit elkaar valt en de saus de juiste dikte heeft.
Omdat we vrijdag al voorzien hadden in het eten, de rendang in de vacuüm gestoken. Vandaag opgewarmd, rijst gekookt en sajoer boontjes er bij gemaakt.
Boemboe:
Ijs er maar eens af stoken:
Koelkast:
Boemboe aanbakken:
Vleesje bakken:
En lekker stoven:
Met de rijst, boontjes en wat groen:
Vrijdag middag binnen begonnen met de boemboe. Daarna alles naar buiten gebracht en in de buiten koeling gezet. Boemboe even aanbakken, vleesje een kleurtje geven, kokosmelk en de rest van de ingrediënten er bij, en dan rustig afwachten tot het vlees mooi uit elkaar valt en de saus de juiste dikte heeft.
Omdat we vrijdag al voorzien hadden in het eten, de rendang in de vacuüm gestoken. Vandaag opgewarmd, rijst gekookt en sajoer boontjes er bij gemaakt.
Boemboe:
Ijs er maar eens af stoken:
Koelkast:
Boemboe aanbakken:
Vleesje bakken:
En lekker stoven:
Met de rijst, boontjes en wat groen: