- Berichten
- 62
Iedere keer wanneer ik bij de HANOS was, zag ik ze liggen; de briskets van Nederlandse bodem. Aangezien er niet heel enthousiast over gesproken werd, iedere keer laten liggen. Toch vorige week de verleiding niet kunnen weerstaan en eens een brisket meegenomen.
Op zich al vrij netjes getrimd, heb alleen de onderkant nog even bijgetrimd. Geïnjecteerd met 150ml runderboullion aangemaakt met een beetje jus poeder. Daarna in de kruiden gezet, zout, peper, knoflook (1:1:0,5 op basis van volume)
BBQ stabiel op 109 graden, met blokjes eiken rookhout:
Van het afgesneden vet 'Beef Tallow' gemaakt;
Na 5 uur (12:30) eens gekeken; temperatuur van de brisket was 70 graden +/-:
Ingepakt in alufolie, en doorgegaard tot een kern van 94 graden (15:30). Was nog niet mals genoeg, half uur door laten garen nog. Uiteindelijk met kern van 97 graden eraf gehaald;
10 minuten laten wasemen, daarna strak ingepakt in alufolie, en in een koelbox gedaan om deze te laten rusten. Na 1,5 uur uit het folie gehaald;
Resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf:
De belangrijkste test gedaan: Dochterlief vind tegenwoordig dat ze als eerste mag testen; volledig goedgekeurd:
Moet bekennen dat ik eigenlijk zelf nog maar een paar keer 'echte brisket' gegeten heb, bij @Marcooks in Enschede en Black Smoke in Rotterdam. Wat ik me zo terug kan halen, doet dit er niet voor onder.
Om het verhaal compleet te maken, zelfgemaakte baked beans erbij geserveerd, en een paar patatjes. Prima zondag
Op zich al vrij netjes getrimd, heb alleen de onderkant nog even bijgetrimd. Geïnjecteerd met 150ml runderboullion aangemaakt met een beetje jus poeder. Daarna in de kruiden gezet, zout, peper, knoflook (1:1:0,5 op basis van volume)
BBQ stabiel op 109 graden, met blokjes eiken rookhout:
Van het afgesneden vet 'Beef Tallow' gemaakt;
Na 5 uur (12:30) eens gekeken; temperatuur van de brisket was 70 graden +/-:
Ingepakt in alufolie, en doorgegaard tot een kern van 94 graden (15:30). Was nog niet mals genoeg, half uur door laten garen nog. Uiteindelijk met kern van 97 graden eraf gehaald;
10 minuten laten wasemen, daarna strak ingepakt in alufolie, en in een koelbox gedaan om deze te laten rusten. Na 1,5 uur uit het folie gehaald;
Resultaat mag er zijn, al zeg ik het zelf:
De belangrijkste test gedaan: Dochterlief vind tegenwoordig dat ze als eerste mag testen; volledig goedgekeurd:
Moet bekennen dat ik eigenlijk zelf nog maar een paar keer 'echte brisket' gegeten heb, bij @Marcooks in Enschede en Black Smoke in Rotterdam. Wat ik me zo terug kan halen, doet dit er niet voor onder.
Om het verhaal compleet te maken, zelfgemaakte baked beans erbij geserveerd, en een paar patatjes. Prima zondag

Laatst bewerkt: