- Berichten
- 4.875
Bijgevoegd een recept voor stoofribben, uitgewerkt naar een bbq setting.
Lekker stoofgerecht met een zoete toets in de saus.
Voorbereiding:
Lekker stoofgerecht met een zoete toets in de saus.
Ingrediënten: 2 personen.
- 2 dikke varkensribben. Pakweg 250 gram per botje
- olijfolie
- 2 sjalotjes + 1 rode ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, gekneusd
- 1 appel, in stukjes
- 1 á 2 plakjes ontbijtkoek
- 1 el appelstroop
- 0,5 bouillon kippenbouillon blokje
- PeZo naar smaak
- Fleske trappist of abdijbier dubbel. (ik heb een Leffe Bruin genomen)
- 1 tl paprikapoeder
- 10 zwarte peperkorrels
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 0,5 tl chilipoeder
- 0,5 tl basilicum
Voorbereiding:
- Snij de vetlaag van de ribben in en vrijf hier PeZo in. Tevens rondom met PeZo behandelen. In folie wikkelen en nacht laten staan.
- Appel en ui snijden in grove stukken
- Q op 160 tot 180 C.
- Ribben offset roken met appelhout voor 30 minuten. Daarna 5 min. grillen boven het vuur. Laat stoofketeltje mee opwarmen
- In de stoofketel de uien en appel aanbraden en laat ff stoven.
- Leg de ribben erop, voeg verkruimeld boillonblokje en kruidenmix toe en als laatste het bier
- Laat stoven voor 15’. Dome temp. 150 C.
- Voeg dan de stroop en peperkoek toe. Proef voor de smaak. Wordt snel te zoet.
- Laat verder stoven en inkoken met de deksel dicht voor 40’.
- Test gaarheid met de prikproef. Laat saus nog wat inkoken.