willyowinki
Stoker
- Berichten
- 324
Aangestoken door Frits heb ik dus ook een moot zalm koud gerookt.De weerstemperatuur was zowat optimaal en spullen had ik,dus hoppa!
Rookmot los ingestrooid;niet aangedrukt;rookt een uur of 6-7.
1/4 theelepel piment;grof zeezout + theelepel zwart zout;viskruiden...hier een klein foutje gemaakt....met de helft van twee eetlepels was het al goed geweest en helemaal geen viskruiden.....ook goed,maar dan zou ik wel wat peper willen gebruiken.
Folie erover en huppekee een uur of tien in de koelkast.
Folie er weer af,afgewassen en met keukenpapier gedroogd,rookmot aangestoken,zalmpie er op,dekseltje dicht (tussentijds nog twee maal gekwast met mijn Stevovitch) en wachten tot de rookmot helemaal opgebrand is
Zalm nog een tijdlang laten liggen (bij mij maar een uur of 8 want ik wilde eten) om de rooksmaak een beetje te temperen.
Daarna feestje vieren met bordje opmaken. Voedsel
atatas pobre,sla met fetakaas,zalm met kappertjes.
Ik was en ben dik,nee zeer,zeer dik tevreden (en mijn vrouw toevallig ook ;D en dat wil wat zeggen!!)
Rookmot los ingestrooid;niet aangedrukt;rookt een uur of 6-7.
1/4 theelepel piment;grof zeezout + theelepel zwart zout;viskruiden...hier een klein foutje gemaakt....met de helft van twee eetlepels was het al goed geweest en helemaal geen viskruiden.....ook goed,maar dan zou ik wel wat peper willen gebruiken.
Folie erover en huppekee een uur of tien in de koelkast.
Folie er weer af,afgewassen en met keukenpapier gedroogd,rookmot aangestoken,zalmpie er op,dekseltje dicht (tussentijds nog twee maal gekwast met mijn Stevovitch) en wachten tot de rookmot helemaal opgebrand is
Zalm nog een tijdlang laten liggen (bij mij maar een uur of 8 want ik wilde eten) om de rooksmaak een beetje te temperen.
Daarna feestje vieren met bordje opmaken. Voedsel

Ik was en ben dik,nee zeer,zeer dik tevreden (en mijn vrouw toevallig ook ;D en dat wil wat zeggen!!)