Gerookte kip stond al een tijdje op m'n lijstje om te maken en vandaag had ik tijd, dus maar even snel een kilo kipfilet gehaald bij de kiloknaller en de BBQ aangestoken.
Ik ben van het recept van Frits uitgegaan.
Kip getrimd en de tenders verwijderd.
Een half uurtje in de brine.
Daarna op de OTP met appel en beuken rookhout. De temperatuur was rond de 105C.
Na 1 uur en drie kwartier had de kip een temperatuur van 61C bereikt en wilde niet verder meer stijgen. Een tweede thermometer gaf een temperatuur van 63C aan in een ander fileetje. Na drie uur heb ik er maar eentje afgehaald om te testen. Deze was volledig gaar, vreemd want de temperatuur had naar 78C gemoeten.
Ik vind de smaak erg tegenvallen, de kip is niet zout genoeg en ook de rooksmaak is niet erg duidelijk. Wellicht is deze goedkope kip al zo vol met water gepompt dat de brine helemaal geen invloed meer heeft. Volgende keer ga ik kip halen bij een goede poelier, kijken of dat een beter resultaat geeft.
Ik ben van het recept van Frits uitgegaan.
Kip getrimd en de tenders verwijderd.

Een half uurtje in de brine.

Daarna op de OTP met appel en beuken rookhout. De temperatuur was rond de 105C.

Na 1 uur en drie kwartier had de kip een temperatuur van 61C bereikt en wilde niet verder meer stijgen. Een tweede thermometer gaf een temperatuur van 63C aan in een ander fileetje. Na drie uur heb ik er maar eentje afgehaald om te testen. Deze was volledig gaar, vreemd want de temperatuur had naar 78C gemoeten.

Ik vind de smaak erg tegenvallen, de kip is niet zout genoeg en ook de rooksmaak is niet erg duidelijk. Wellicht is deze goedkope kip al zo vol met water gepompt dat de brine helemaal geen invloed meer heeft. Volgende keer ga ik kip halen bij een goede poelier, kijken of dat een beter resultaat geeft.