Beef en Steak

R?sle smoker no.1 f150

patrick1976

Vuurmaker
Berichten
64
Hallo mede bbqers,

Heeft iemand toevallig ervaring met de r?sle smoker no.1 f150 ?
Ik heb momenteel een weber 57 premium one touch, waar ik eigenlijk alleen maar indirect mee werk.
Ik hou van lange low and slow ( rook ) sessies, maar ik heb ondervonden dat dit op een kogel bqq
soms best lastig kan zijn, met name het op temeratuur houden bij lange sessies van 6 uur en langer,
Omdat je telkens met het bijvullen van de briketten, het deksel er af moet halen waardoor je dus weer warmte verliest.
Nu is mijn oog gevallen op de smoker van r?sle, mede door de prijs, 2 roosters 50 cm, een speciaal kolen rooster voor direct en indirect bbqen e.d.
Ik heb alleen nog totaal geen ervaring met een smoker bbq, en ik ken ook niemand met deze of een andere smoker, dus hoop ik dat jullie mij misschien kunnen vertellen of de r?sle een goede keus is.
Of dat ik miss beter kan gaan voor een ander merk
 
Je geeft aan moeite te hebben bij 6 uur of langer en dat je regelmatig kolen moet bijvullen?
Ik leg wel eens een snake en met gemak houdt die het 12+ uur vol, zonder bijvullen (bij vrieskou en wind)

Rosle heb ik wel eens zien staan bij de groothandel, geen ervaring mee.
 
ik gebruik de Weber Smokey Mountain, qua prijs wel wat duurder, maar goede garantie en kwaliteit, met de r?sle smoker geen ervaring
 
Ik ben zelf ook met een Rosle F50 smoker bezig en heb veel op het forum van onze duitse vrienden gevonden
https://www.grillsportverein.de/forum/
Eerst registreren en kan je heel veel info over de Rosle vinden. Maar om je veel leeswerk te besparen, ze vinden hem er goed, kwaliteit gelijk aan Weber, en hij heeft als heel groot voordeel dat de Zweedse rvs bakken erin passen ;-)

Ik weet niet voor wat voor bedrag je een Rosle smoker kan kopen?
Sinds dit jaar is er een nieuwe model uit, de F50 -s  . Die heeft klemmen waarmee je de verschillende onderdelen met elkaar kan verbinden
 
Dit is de "oude". Prima ding overigens. Ik weet niet waar je woont, maar ik las dat ze in Duitsland al rond de 200 euro zijn verkocht (nieuw, bij een tuincentrum). Is het zoeken waard zou ik zeggen
 
Hi, ik zit in het Cavemen BBQ Team en wij worden door Rosle gesponsord, wij koken nu al 2 jaar op deze barbecues en smokers en ik zie geen grote verschillen met de concurrent (weber), ik vind ze zelfs iets degelijker gebouwd zodat ze wat meer tegen een stootje kunnen. De no1 F50 gebruik ik regelmatig en heb deze net 2 weken geleden omgeruild voor de 2017 versie. Inderdaad met klemmen en met handvatten op elke ring, dit is een super verbetering. Kijk anders even naar mijn review op mijn eigen blog http://wateenmandoet.nl/review-rosle-smoker-no-1-f50-versie-2017 of van de oude versie: http://wateenmandoet.nl/smokers-de-rosle-smoker-no-1-f50/

Voor de rest gebruiken wij alle spullen van R?sle, dus als je nog meer wilt weten stuur me dan even een berichtje.
groet Sander
 
Hoi Sander,

Die Rosle is inderdaad een  hele  fijne en erg ondergewaardeerde smoker. Ik gebruik hem heel veel en hij doet wat  hij moet doen. het eerste wat ik heb aangepast is de plaats  van de  wielen. Standaard aan de voorkant maar ik heb ze gedraaid zodat ze nu aan de achterzijde zitten. Rijdt met het handvat aan de voorkant wel zo makkelijk.
In je review praat je over de nieuwe 2017 uitvoering met klemmen en handvaten, niet om lullig te doen maar die uitvoering brachten ze medio 2016 al uit in Duitsland. ZIe https://www.grillsportverein.de/forum/threads/testbericht-roesle-smoker-f50-s.246534/#post-2480738
Een zeer welkome aanvulling overigens, ik ga de mijne tzt ook aanpassen.
Verder heb ik mijn waterbak gevuld met 2 terracotta schalen, werkt veel en veel beter dan warm water.
Het enige nadeel vind ik dat er veel "vocht" lekt via de deurtjes, heb je daar met de klemmen nu minder last van?

Succes op de Tony Stone
gr Peter
 
Inmiddels iemand die hem al heeft? Zit te twijfelen om deze erbij te kopen en het gemak van de wielen ideaal. Eerst had ik een Fornetto Razzo maar was niet te tillen als hij heet was.
 
Jazeker, maar dat wist je toch al?
5cbc5069fbe499f1259f807b1fddc121.jpg
 
Ik heb er ook 1, bevalt prima
 
Ja, nu al 8 maanden. Ben er erg blij mee.
Achteraf gezien had ik m beter op 1 kunnen zetten.
Vooral het onderrooster werkt erg fijn.
 
Was je niet tevreden van de fornetto? Ik overweeg die sterk, lijkt mij een erg goede smoker te zijn. Eventueel met platform kan je die toch mobiel maken...
 
Hoi Smart, bedankt voor de links. Had het topic een tijd geleden ook al gelezen, maar de discussie van afgelopen maanden gemist. Ik neig erg hard naar de fornetto, vnl owv bouwkwaliteit en de manden... ik begrijp echter dat jijzelf de rosle hebt gekocht? Ik zou zelf niet gaan gebruiken als directe bbq, enkel als bullet smoker, wat zou je advies dan zijn? Verder begrijp ik dat jij ergens werkt waar de modellen side by side staan? Kan je aangeven waar, ik Belgi? kan ik fornetto nergens vinden, dus overweeg een tripje richting NL. Al helemaal handig als ik dan een paar modellen naast elkaar kan vergelijken. Dank voor je feedback!
 
Strakkejakke zei:
Hoi Smart, bedankt voor de links. Had het topic een tijd geleden ook al gelezen, maar de discussie van afgelopen maanden gemist. Ik neig erg hard naar de fornetto, vnl owv bouwkwaliteit en de manden... ik begrijp echter dat jijzelf de rosle hebt gekocht? Ik zou zelf niet gaan gebruiken als directe bbq, enkel als bullet smoker, wat zou je advies dan zijn? Verder begrijp ik dat jij ergens werkt waar de modellen side by side staan? Kan je aangeven waar, ik Belgi? kan ik fornetto nergens vinden, dus overweeg een tripje richting NL. Al helemaal handig als ik dan een paar modellen naast elkaar kan vergelijken. Dank voor je feedback!
Ik vind de R?sle praktischer op een aantal vlakken.
1:niet elke probe past door de gaten vd fornetto.
2: als je beide manden gebruikt is de onderste onbereikbaar, bij R?sle kun je er beter bij.
3: de mogelijkheid tot snake en minion, bij fornetto enkel minion.
Kwalitatief is het emaille vd R?sle ook een stukje dikker en gladder afgewerkt.

Kleine maar, ik ben volgens mij de enige intratuin die R?sle verkoopt. En ik zit in Noord Holland
De Fornetto zou je wel bij elke vestiging moeten kunnen aantreffen.

 
Ik heb de Fornetto 1,5 maand gehad maar hij zit wel een stuk beter in elkaar als een WSM en het fijne is dat er kleinde deurtjes inzitten waardoor je minder warmte verliest als je bij vult. Alleen bij het monteren van de poten sprong de emaille er al af.
Het is een mooi ding maar door de mandjes heb je een hoop schoonmaak werk aan. Daarbij lekte hij ook veel rook langs de deksel. De deksel moet je op de grond zetten waardoor je emaille sneller beschadigd en los gaat laten op ten duur. En de deksel ging aardig verkleuren van mooi rood naar donker rood.

Ik ga zaterdag kijken voor de Rosle f50s.
 
Ik gebruik de Rosle ook al meer dan een jaar en hij doet wat hij moet doen. Op temperatuur komen kan even duren, maar daarna enorm stabiel. Voordeel tov WSM 47 is dat er IKEA schalen in passen en er beugel bij zit om vis te roken.
Kwalitatief ook erg goed. Kortom prima apparaat.
 
Terug
Bovenaan Onderaan