- Berichten
- 118
Vanavond heb ik (na de zoveelste poging) eindelijk pulled pork gemaakt
Geloof me, wees heel geduldig want het is waard. Het was zo verrukkelijk
Gisteravond heb ik 1,5 kg Boston butt in dijon mosterd gesmeerd en varkens rub van BBQuality erop gedaan. Ingepakt in vershoudfolie heb ik de hele nacht laten intrekken.
Vanochtend om 7:30 de bbq aangemaakt tot 100 graden, thermometer klaar en het vlees erop
En de hele dag laten roken. Na uur of 3 en af en toe met een mengsel van appel cider azijn en appelsap het vlees vochtig gemaakt (elk 30-45 min)
Precies om 16:30 heb de kerntemperatuur 72 graden bereikt, dus heb ik het vlees met 2 grote klonten boter, scheutje honing en veel bbq saus erop gedaan en op een dubbele aluminiumfolie ingepakt en opnieuw terug gezet en laten garen op de bbq tussen 110-120 graden totdat de kerntemperatuur op 92 graden had bereikt
On 18:45 heeft de thermometer 92 graden bereikt. En dit was het moment dat mijn geduld echt op was maar heb ik uit de bbq en met 2 vaatdoekjes ingepakt en 1 uur laten rusten. Dus effe wat Netflix tijdens die tijd…
En na 1 uur uitpakken en pullen

het vlees was zo mals, sappig, dat viel uit elkaar. Het wachten was echt waard!
En natuurlijk geserveerd op een broodje met coleslaw!
Gematcht met een primitivo
Fijne kerstavond voor iedereen
Groetjes uit the wild south
Geloof me, wees heel geduldig want het is waard. Het was zo verrukkelijk
Gisteravond heb ik 1,5 kg Boston butt in dijon mosterd gesmeerd en varkens rub van BBQuality erop gedaan. Ingepakt in vershoudfolie heb ik de hele nacht laten intrekken.
Vanochtend om 7:30 de bbq aangemaakt tot 100 graden, thermometer klaar en het vlees erop
En de hele dag laten roken. Na uur of 3 en af en toe met een mengsel van appel cider azijn en appelsap het vlees vochtig gemaakt (elk 30-45 min)
Precies om 16:30 heb de kerntemperatuur 72 graden bereikt, dus heb ik het vlees met 2 grote klonten boter, scheutje honing en veel bbq saus erop gedaan en op een dubbele aluminiumfolie ingepakt en opnieuw terug gezet en laten garen op de bbq tussen 110-120 graden totdat de kerntemperatuur op 92 graden had bereikt
On 18:45 heeft de thermometer 92 graden bereikt. En dit was het moment dat mijn geduld echt op was maar heb ik uit de bbq en met 2 vaatdoekjes ingepakt en 1 uur laten rusten. Dus effe wat Netflix tijdens die tijd…
En na 1 uur uitpakken en pullen
En natuurlijk geserveerd op een broodje met coleslaw!
Gematcht met een primitivo
Fijne kerstavond voor iedereen
Groetjes uit the wild south
Laatst bewerkt: