Beef en Steak

Pulled pork

 
 

OmeSlikkum

Kooltjesharker
Berichten
102
Had ik al een tijd niet gemaakt en ik heb twee weekenden achter elkaar een bbq met vrienden dus vond ik het weer is tijd worden. Bij vuur en rook vertelden ze me dat je hem heel goed voor beide weekenden kon maken en een deel kon invriezen en dat dan de smaak nog beter zou zijn. Dat wil ik wel proberen dus ik heb bij de Makro twee mooie stukken procureur gekocht. Ik heb de speed pulled pork (spp) van Noskos zoveel als mogelijk gevolgd. Als rub heb ik deze gebruikt
12941e4a9f2f9450ada6c39847ee4fe2.jpg

De this is it. Echt super lekker. De twee stukken vlees goed ingesmeerd met dit spul en een nacht weggezet
ce02e9ea618459a5a2d9d15c030cf835.jpg

Vanmorgen rond negen de bbq aangestoken. Kersen en eikenhout erop gelegde en de stukken vlees een uur of vijf indirect op de bbq gelegd.
a0082997c47424272e3dba94df1df190.jpg

Na vijf uur zagen ze er al fantastisch uit.
f797d7050e8031a26d5f69bc8a34be5b.jpg

Daarna ingepakt in aluminium folie en op temperatuur verder gebakken. De temperatuur heb ik rond de 120 willen houden. Dit lukte niet echt en ik kwam er niet zo goed achter waarom. Of het de kolen waren of mijn inferieure afstelling van de schuiven. Maar ik kreeg hem niet vast op 120 graden. Op een gegeven moment zat ie strak op 117 en dat heb ik maar zo gelaten. Ongeveer drie uur later werd de 88 graden gehaald. Was toen nog niet helemaal gaat dus heb hem nog even door laten lopen. Bij 91 graden vond ik hem goed genoeg en kon het vlees van de bbq af. Eerst 10 minuten open laten staan om uit te wasemen.
206a180a68e45bebc7fd9744d731e570.jpg

Daarna folie weer dicht en ongeveer nog 50 minuten laten rusten.

Toen begon het pullen. Had speciaal van die claws gekocht. Maar ik doe het toch liever met de hand. De saus opgewarmd en er doorheen gemengd. De saus die ik gebruikte was mij aangeraden door vuur en rook en echt een hele goede.
76c3857309d0ccbe693b43b92c98fdf8.jpg

Na dit goed vermengd te hebben was dit het resultaat.
92957d01e8bb3f046b5962503468b616.jpg

Ik hou wel van wat grovere pp coleslaw gemaakt met Mayo, yoghurt, mosterd, appel cider viniger en wat peper en zout. Als broodje had ik pita broodjes gehaald. Ik vind dat knapperige bij je pp erg lekker altijd. Nou en dit is het resultaat.
ece4e96399f6af616dde141db2d12737.jpg

Weer heerlijk genoten. En het moment waar ik het voor die is de stilte als iedereen geniet .


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Dat lijkt een monsterachtig broodje, fijn hoor

Verstuurd vanaf mijn SM-G970F met Tapatalk
 
Dat ziet er heerlijk uit! Wat ging er mis met de temperatuur? Te hoog? Te laag?
 
Dat ziet er heerlijk uit! Wat ging er mis met de temperatuur? Te hoog? Te laag?

Niet stabiel. Ik wilde hem op 120 hebben maar wat ik ook deed dat ging niet. Na veel schuiven had ik hem op 117 en toen laten staan. Is niks mis mee maar was gewoon ff gepiel


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
Ziet er lekker uit, gratz met knorrie!
 
Mooie reportage, ziet er fantastisch uit!! Ik had laatst ook dat de temperatuur niet echt stabiel bleef, en ik had zelfs nog BGE houtskool. Ik vermoed dat het toch aan teveel kleine stukjes houtskool ligt en het iets zachtere hout dan bijv. Black Ranch Quebracho.
 
Mooie reportage, ziet er fantastisch uit!! Ik had laatst ook dat de temperatuur niet echt stabiel bleef, en ik had zelfs nog BGE houtskool. Ik vermoed dat het toch aan teveel kleine stukjes houtskool ligt en het iets zachtere hout dan bijv. Black Ranch Quebracho.

Dit is van hmt en ook tropisch hardhout. En ik had vooral veel dezelfde grote gebruikt. Nu zat ik net te kijken en ik zie dat mijn gasket aan een helft niet goed meer is en misschien niet helemaal aansluit. Zou dat het kunnen zijn?


Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
 
ziet er uit als een heeel lekker broodje.
genieten man.
 
Terug
Bovenaan Onderaan