- Berichten
- 102
Had ik al een tijd niet gemaakt en ik heb twee weekenden achter elkaar een bbq met vrienden dus vond ik het weer is tijd worden. Bij vuur en rook vertelden ze me dat je hem heel goed voor beide weekenden kon maken en een deel kon invriezen en dat dan de smaak nog beter zou zijn. Dat wil ik wel proberen dus ik heb bij de Makro twee mooie stukken procureur gekocht. Ik heb de speed pulled pork (spp) van Noskos zoveel als mogelijk gevolgd. Als rub heb ik deze gebruikt
De this is it. Echt super lekker. De twee stukken vlees goed ingesmeerd met dit spul en een nacht weggezet
Vanmorgen rond negen de bbq aangestoken. Kersen en eikenhout erop gelegde en de stukken vlees een uur of vijf indirect op de bbq gelegd.
Na vijf uur zagen ze er al fantastisch uit.
Daarna ingepakt in aluminium folie en op temperatuur verder gebakken. De temperatuur heb ik rond de 120 willen houden. Dit lukte niet echt en ik kwam er niet zo goed achter waarom. Of het de kolen waren of mijn inferieure afstelling van de schuiven. Maar ik kreeg hem niet vast op 120 graden. Op een gegeven moment zat ie strak op 117 en dat heb ik maar zo gelaten. Ongeveer drie uur later werd de 88 graden gehaald. Was toen nog niet helemaal gaat dus heb hem nog even door laten lopen. Bij 91 graden vond ik hem goed genoeg en kon het vlees van de bbq af. Eerst 10 minuten open laten staan om uit te wasemen.
Daarna folie weer dicht en ongeveer nog 50 minuten laten rusten.
Toen begon het pullen. Had speciaal van die claws gekocht. Maar ik doe het toch liever met de hand. De saus opgewarmd en er doorheen gemengd. De saus die ik gebruikte was mij aangeraden door vuur en rook en echt een hele goede.
Na dit goed vermengd te hebben was dit het resultaat.
Ik hou wel van wat grovere pp coleslaw gemaakt met Mayo, yoghurt, mosterd, appel cider viniger en wat peper en zout. Als broodje had ik pita broodjes gehaald. Ik vind dat knapperige bij je pp erg lekker altijd. Nou en dit is het resultaat.
Weer heerlijk genoten. En het moment waar ik het voor die is de stilte als iedereen geniet .
Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb
De this is it. Echt super lekker. De twee stukken vlees goed ingesmeerd met dit spul en een nacht weggezet
Vanmorgen rond negen de bbq aangestoken. Kersen en eikenhout erop gelegde en de stukken vlees een uur of vijf indirect op de bbq gelegd.
Na vijf uur zagen ze er al fantastisch uit.
Daarna ingepakt in aluminium folie en op temperatuur verder gebakken. De temperatuur heb ik rond de 120 willen houden. Dit lukte niet echt en ik kwam er niet zo goed achter waarom. Of het de kolen waren of mijn inferieure afstelling van de schuiven. Maar ik kreeg hem niet vast op 120 graden. Op een gegeven moment zat ie strak op 117 en dat heb ik maar zo gelaten. Ongeveer drie uur later werd de 88 graden gehaald. Was toen nog niet helemaal gaat dus heb hem nog even door laten lopen. Bij 91 graden vond ik hem goed genoeg en kon het vlees van de bbq af. Eerst 10 minuten open laten staan om uit te wasemen.
Daarna folie weer dicht en ongeveer nog 50 minuten laten rusten.
Toen begon het pullen. Had speciaal van die claws gekocht. Maar ik doe het toch liever met de hand. De saus opgewarmd en er doorheen gemengd. De saus die ik gebruikte was mij aangeraden door vuur en rook en echt een hele goede.
Na dit goed vermengd te hebben was dit het resultaat.
Ik hou wel van wat grovere pp coleslaw gemaakt met Mayo, yoghurt, mosterd, appel cider viniger en wat peper en zout. Als broodje had ik pita broodjes gehaald. Ik vind dat knapperige bij je pp erg lekker altijd. Nou en dit is het resultaat.
Weer heerlijk genoten. En het moment waar ik het voor die is de stilte als iedereen geniet .
Nerd on a bbq (or two)
Grill guru elite large
Grill guru elite compact
Cobb