BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork

 
 
 
 
 

SilverFox

BBQ Junkie
Berichten
5.305
Van de voorraad pp was het einde in zicht; nadat ik vorige week een aantal ABT's had gemaakt zag ik dat ik nog maar 1 portie in de vriezer over had. En dan is er maar 1 oplossing; nieuwe maken.

Na een rondje door de sligro kwam ik een mooi stukje Livar tegen, en stiekem ben ik wel benieuwd hoe dat gaat uitpakken. Is het echt zo sappig en mals? We zullen zien.

Afgelopen zondagavond de boel klaar gezet.

470de87da99a6c09ef91ef02eac3bc8f.jpg


Amper iets hoeven trimmen, erg mooi gemarmerd trouwens, geinjecteerd, rub erop, vacumeren maar.

4431fe9749a26936bc7627caeae8d0c9.jpg


Dinsdag rustig de tijd nemen om klaar te maken.... Owja, de familie komt op visite en wil wel mee eten van de PP... En voor de (jonge) kinderen is het handig als het zo tussen 17:00 en 17:30 klaar zou zijn... Owja en een BBQ die aanstaat liever niet zonder een wakker iemand in de buurt.... Nog meer wensen?

Anywayz, dan maar een beetje proggen en even tv kijken en voor je het weet is het 2 uur snachts geweest, langzaam maar eens naar buiten en de boel klaar zetten. De procureur even uit de verpakking en laten uitlekken.

acc4286d6279edbb62a3157ae3021c3c.jpg


Alles op temperatuur en rond 3:30 gaan met die lollie.

2d31adedbaf1e4d868e82d94ce2ea592.jpg


Zo, en nu een beetje relaxen. Als het op tijd klaar is kan de vrouw mooi appeltaart bakken op het ei, alleen weet ze dat nog niet :D
 
Je bent goed bezig!

Maar die BBQ red het ook zonder dat je erbij zit  :D
 
Dont even get me started.... :D
 
SilverFox zei:
Dont even get me started.... :D

Je hebt vannacht zeker de afbeeldingen uitgezocht voor de webapplicatie ?  :D
 
Update:
Een uurtje of 5 later even kijken hoe het eruit ziet en hoe het met de korst gaat.

4b49f83f864f8fea7640c4a19bc357d5.jpg


Gaat helemaal de goede kant op. De glaze even klaar gemaakt.

d4eb269dd3d57a10e22d2a9b737b0c2d.jpg


Even lakken en terug op de het ei.

c37d8c7db3734877b36e3dddd6d84dc1.jpg


Zo, nu weer even een beetje werk verzetten ;)
 
Update:
We zijn iets van 2,5 uur verder, eens kijken hoe het gaat.

6cb5d83316e306ca4c010ef7b79199b8.jpg


Prima! Even inpakken en weer terug....

6f2d55aad359729746a0baaa563ad488.jpg


Tijd voor een bakkie pleur :)
 
wanneer kunnen we aanschuiven
 
DJ, nog even doorzetten maar jij bent ruim op tijd klaar voor het eten :)
 
Update:
Bij 88 graden even geprikt met een satestokje, heel even nog.
Kwartiertje later van de Q en uitpakken.

f72b84b2342515675d1b86bd8ae5e910.jpg


Vocht apart houden en mengen voor de saus. (Die stukjes die op de saus drijven is gestold vet, lost bij het verwarmen vanzelf op uiteraard)

dc2355be9bb681195238559f61fdc0e4.jpg


En de pork inpakken en laten rusten.

77873a4f95844bb36f0bd13c951e1f86.jpg


Zo, nu de extra gerechtjes. (Eigenlijk had ik het topic 'Pulled pork + coleslaw + apple pie' moeten noemen)

Voor de memphis style coleslaw even de saus (bedankt Dennis voor je receptuur!), geen selderijzaadjes dus dan maar zonder.

54bbf1ab56f3681bef172e4078bce118.jpg


En uiteraard de kool (en de machine die het snijdt).

6d479ecc61a60c0cc2264232d6d67457.jpg


Straks een keer mengen (nu nog niet).
Tijd voor koffie (en daarna beginnen aan de appeltaart)



 
Je bent lekker bezig!
 
Goed bezig! Gaat helemaal goed komen!
 
Update:
Tijd om de coleslaw te mengen.

0f216c0c165f8fbc4fbaed4ea2da826b.jpg


PP: check!
Coleslaw: check!

Iets met appeltaart... Paar weken geleden zag de vrouw mij breekbrood maken en aangezien ze bakken leuk vindt wilde ze ook appeltaart maken op het ei. Top en heerlijk resultaat. Gaan we nu opnieuw doen.
Even de boel klaarzetten.

39004e61ebcd7ea8fd8802530ff86ba0.jpg


Deeg maken en wegzetten in de koelkast.

f9ac134e961b519f0325a33dd3abc587.jpg


de580989d83aef50b732c937c9a8f45d.jpg


In een plastic folie en hoppa de koelkast in. Nu de vulling; appeltjes, rozijnen (ongeweld), suiker en kaneel. Even laten rusten (10 - 15 minuten) en daarna even afgieten (niet in een vergiet ofzo, maar gewoon met het handje).

976c98582fc7b920669e25a6404fb805.jpg


Dan de springvorm invetten, groot gedeelte van het deeg erin (tweederde) en daar de bodem en wand van maken. (Niet eerst uitrollen en dan in de vorm, want das amper tot niet te doen met dit deeg dus lekker duwen met de vingers)

e36eb5b829498d6f458aa87d37785bba.jpg


En dan de vulling erin

6d20503b65a739b065952584802c3dc3.jpg


Het deeg wat apart lag even geprobeerd te rollen en reepjes van te snijden (breekt graag, maar prima. Je kan het straks toch niet heel doorslikken.)
Reepjes erop als dakje.

a97eac709b548e7c638dc452df007928.jpg


Vervolgens de abrikozen jam (klein cupje of 2el) iets verdunnen met een druppeltje water. Hiermee het deeg even instrijken en de voorbereiding is klaar.

af125fd32082237e31a9dca3bf940e4b.jpg


Het eitje inmiddels opgestookt naar 180 en de taart erin. (Platesetter, grillrooster, pizzasteen, taartvorm)

534b90cba3f43d5ba5e8bbc32f9c62fb.jpg


En nu een uurtje wachten ongeveer :)
 
Update:
Pork gepulled

7e4feeb1dbe679020d1167d39ac8b77b.jpg


En de appeltaart is klaar en kan nu een beetje afkoelen / rusten.

cc8fbc9d1b290da2b64b539c27fd9d49.jpg


Schaften!!!!!!!!
 
Update:
Heerlijk gegeten. De coleslaw was een beetje scherp geworden, volgende keer misschien even blancheren. Mocht de pret echter niet drukken, beetje remouladesaus en augurk; heelijk.

a80ca9b5697241304a63d0d6643eede2.jpg


De appeltaart met slagroom en en bolletje vanille ijs geserveerd (niet op de foto). Buikje bol, riempje los :D

c3aa340510ef53b8372d98289e00f3ba.jpg


Bedankt voor het kijken!
 
Terug
Bovenaan Onderaan