Beef en Steak

Pulled Pork van wild zwijn.

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Bram
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 
 

Bram

Gerijpt
Berichten
4.946
Hallo BBQ genoten.

Eindelijk weer eens BBQ tijd dit werkend. En om een knor te verdienen moet er PP gemaakt worden. Omdat wij jagen leek het me leuk om PP van wild zwijn te maken.
Het vlees komt van een wild zwijn big van ongeveer 18kg ontwijd. M?n pa heeft het biggetje klein gemaakt. Om een beetje leuk PP te maken hebben we beide schouders incl poot uitgesneden.
Wild zwijn heeft geen vet in het vlees. Al het vet wordt opgeslagen onder de huid. Het is dus gelijk een leuke uitdaging. Voordat het vlees de BBQ op ging heb ik het ge?njecteerd. Met een mengsel van appelazijn zout en water. De stukken zijn iets eerder in de folie gegaan. Bij 62gr kern en met een paar klontjes roomboter. Beetje cheaten dus... De stukken vlees heb ik 2 volle dagen gemarineerd. Gerubt in een ziplock zak. Voor de rub heb ik op gevoel alle ingredi?nten er op gestrooid. Zout, peper, knoflook, chilli, uienpoeder, cayennepeper, gerook paprikapoeder. Als rookhout heb ik beuken gebruikt. Het dier heeft tenslotte in een beukenbos geleefd.
BBQ tijd was redelijk kort. Z?n 6u op de BBQ. Ik denk omdat het een jong dier is.

En omdat het niet gebeurd is zonder foto?s. Hierbij de reportage.

Vlees uitpakken en marineren. En 2 dagen de koelkast in.

d2006c3884e5ec5283b179116edf32af.jpg


f75dceb62df0bef8d4f43c4caf62e77c.jpg


4042a345c5ef60330f5504c931d5742e.jpg


Q-day. BBQ buiten zetten. Vullen en aan steken die handel :-)

e9ec4d7338a36b601324cb18cba130cc.jpg


fd3d8543111036912652bc690deb6510.jpg


Dan komt het zwijntje weer tevoorschijn. Vlees injecteren. En op de BBQ leggen. Temperatuur van de BGE op 100gr gehouden.

d181edfb9ca28e33cfcbf90e6918976e.jpg


ec5522ec35639e01de4dadf8ad1e19ee.jpg


dabdeb8532bffd879e896fab9ef64dcd.jpg


Toen de kern op 62gr kwam bleef die daar hangen. Na 1u het vlees ingepakt om uitdroging te voorkomen. Paar klontjes roomboter er bij. Want vet zit er van nature niet in.

960b4cdba3e1d56836d01630f6005460.jpg


c10745b1f86fec2b5ca867f60c872e55.jpg


Een aantal uurtjes later was de kern mooi op 92gr aan gekomen. Tijd om van de Q afgehaald te worden. Vlees opnieuw ingepakrt. Vocht opgevangen. Dit voor later. En in handdoeken gewikkeld en een uur de koelbox in.

4b0926289278bc6d8dd2bf850725c64d.jpg


cadc714059a0675fe8a847eb1f3a2068.jpg


e7996e93e7c66020830dc5fad98ea758.jpg


508fb2ed3d38ed3eb2e31aeb024c2c0e.jpg


Een uurtje later...... eindelijk. Kijken of het geslaagd was.

2b92bc025bee1fb7aed77ae19a600f3d.jpg


40b6056edae1c22fa514ab13b59af324.jpg


9354a926af3135fff14aaf0abe22ccec.jpg


En geslaagd was het. De structuur is wel heel anders dan ik gewend was. Het lijkt meer op Pulled beef. Veel steviger vlees. Al het bindweefsel was opgelost. Dus door en door gaar. Het viel me op dat ik nauwelijks afval had. Er zitten geen brokken vet in. Of ander spul dat je niet wil eten. Vlees was nog heerlijk sappig. Een beetje van het opgevangen vocht toegevoegd. Om eea nog wat smeu?ger te maken. De smaak is heerlijk. Kruiden waren niet overheersend.
Morgen gaan we de schaal baas maken. Op een wrap met wat koolsla. IPA?tje er bij. Jullie kennen het wel. Heerlijk dagje BBQ. Voor morgen staan er beefribs op het programma. Het weekend is tenslotte nog niet voorbij.

Groeten Bram.
 
Heel mooi, net even anders maar ziet er zeker zo smakelijk uit ;)
Alvast gefeliciteerd met je sticker.
 
Mooi resultaat! Leuk dat het iets anders dan anders is :)
 
Mooi stukje vlees, gaat wel smaken.
 
Gefeliciteerd met je wilde knorretje :-)
 
Bedank mannen. Leuk om een knor te verdienen. Erg leuk om te maken. De smaak was geweldig. Omdat het nog een jong dier was is de game smaak nog niet mega sterk. Maar wel aanwezig. Ik kan iedereen aanraden het eens te proberen. Ik ga zeker meer wild proberen.
 
Terug
Bovenaan Onderaan