BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork sessie op een mistige herfst zaterdag in november!

 
 
 
 

RedFox

Gerijpt
Berichten
3.160
Nadat de klok vorige maand is teruggezet i.v.m. de wintertijd lukt het eventjes niet meer om een Pulled Pork run geheel in daglicht te laten verlopen.
Vanochtend om 06:45u heb ik in het volledige donker een mooie procureur op de WSM47 gelegd, om 07:30u was de smoker op temperatuur.

Volgens de wedstrijdmethode dan na 5 uurtjes mooi in de glaze gezet en vervolgens 2 uur later ingepakt om door te stoten naar de eindtemperatuur.
Om 17:27u werd de 88C aangetikt en kon de procureur gaan rusten....en ja, het was inmiddels weer donker geworden.

Toch heeft het wel wat speciaals dat zowel de start als finish van een run in het donker plaats heeft.
Onderstaande reportage laat wat hoogtepunten zien uit een run die ik met veel plezier heb mogen uitvoeren.

Voor deze PP had ik vandaag tussen de bedrijven door ook voor de eerste keer coleslaw volgens recept van Dominique gemaakt.
Ik schaar me vanaf nu in de rij van fans! (zie ook: http://www.bbqgenootschap.nl/forum/bijgerechten/koolsla-van-dominique/)

2,5 kilo mooie procureur van Sligro
procureur25kiloclean.jpg


Injectievloeistof volgens wedstrijdrecept Noskos
ppinjectievloeistof.jpg


Nieuw injectiespeeltje, gekocht van Scott (Miss Piggy's BBQ team UK) tijdens Cook-Off in Nootdorp
injectiespuitScott.jpg


Deze keer Blues Hog als rub
pprub-potjeblueshog.jpg


Ge?njecteerd en in de rub gezet
procureurinblueshogrub.jpg


Mooi in de folie voor de nacht
procureurinfolie.jpg


De kolenbak van de WSM is meer dan voldoende gevuld

Het is nog vroeg, maar we gaan starten...
07-45ustartPP.jpg


De procureur op de grid
starterkolenPP.jpg


Vers geraspte witte kool, winterpeen met lente uitjes en gehakte selderie
salzondersaus.jpg


De mayo, suiker, appelciderazijn en pezo klaar voor mixen
slaingredienten.jpg


Mooi gemixt en nu lekker wat zacht laten worden..
coleslawready.jpg


De eerste 5 uurtjes zitten erop...
na5uurtjes.jpg


In de glaze zetten en weer voor 2 uurtjes terug bij 120C
procureurindeglaze.jpg


De bark is inmiddels aanwezig, we zijn klaar voor inpakken
readyforinpakken.jpg


Lekker aluminium jasje zodat het wat opschiet...
ingepaktopgrid.jpg


Om 17:27u wordt de 88C aangetikt, nog even met sate prikker getest of alles OK is
88Cat17-27.jpg


We zijn klaar om te gaan pullen...
readytopull.jpg


Het eerste kleine stukje wat er af valt geeft al meteen een goede indruk....
ppmikro1.jpg


En zo hebben we netto 1,6 kilo pulled pork over gehouden
pullmooiebakvol.jpg


close-up

en tja, op een broodje met coleslaw en eindsaus is het verrukkelijk!
broodje2.jpg



Bedankt voor het kijken!
 
Laatst bewerkt:
Goed je best gedaan Geert!
 
Volgens mij is die PP niet goed hoor, als je het naar mij opstuurt zal ik het voor je testen....
Dat doe ik graag voor je hoor, zo ben ik B-)
 
Dat ziet er weer erg lekker uit! mooie sessie!
 
Pppffff,dat ziet er toch wel lekker uit hoor..
Heb ook nog een 5kg stuk in de vriezer.. Toch maar even plannen gaan maken...
 
lekker Geert,
ziet er geweldig uit
 
Het ziet er weer geweldig lekker uit Geert.

Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen met jouw nieuwe volautomatische mega turbo injectie kanon, zoiets heb ik namelijk ook nog op de verlanglijst staan. :blush:
 
Mooie Run hoor!
 
Nosmo zei:
Ik ben zeer benieuwd naar de ervaringen met jouw nieuwe volautomatische mega turbo injectie kanon, zoiets heb ik namelijk ook nog op de verlanglijst staan. :blush:
Piet, in de injectievloeistof die ik dit keer gebruikte zat wat onopgelost uienpoeder (zie ook de kleine witte puntjes op de foto van de mix, de 2e foto van boven).
Op een bepaald ogenblik was de uitgang van "het kanon" zo goed als dicht geslibd waardoor ik te veel kracht moest zetten om te kunnen doseren/injecteren en uiteindelijk ook mijn andere injectiespuit heb gebruikt.
Vloeistof zonder vaste stof partikeltjes gaat echter perfect.


 
Weer lekker bezig Gerard  :)
Ziet er heerlijk uit.

Ik zag die spuit van de week bij Malcom Reed ook voorbij komen (iets van 35 Dollar), maar A: ze versturen niet internationaal, en B: is ie waarschijnlijk ook niet meer te betalen.
Verkoopt Scott deze dan?
En hij is toch inmiddels een forumlid / dus vriend ?  >:D< :x
En vrienden doen toch wel wat voor elkaar?
Hoorde ik een groepsaankoopje aankomen  :D

Ikwilemikwillemikwillem.

Mac
 
Mooi resultaat.
 
Mooie sessie Redfox. De jouwe ging een stuk sneller dan de mijne ;)
 
Die koolsla is erg lekker ik had hem laatst ook bij de PP.
 
Ziet er goed uit hoor.
 
Terug
Bovenaan Onderaan