BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork Saturday

M

maxout

Gast
Omdat ik toch alweer een week mijn nieuwe El Cheapo 21" had staan werd het natuurlijk wel eens tijd voor een flinke PP sessie... ;-)

Omdat mn vriezer is krachtiger is dan ik dacht duurde het ontdooien wat langer dan planning en werd de sessie even uitgesteld van vrijdag naar nu omdat anders de rub niet lekker was ingetrokken..

iets meer dan 2 kilo procureur
sl383500l.jpg


Grove mosterd maskertje er op
sl383502.jpg


en af RUBBEN maar (basis rub)
sl383505.jpg


De vuurkamer stook ik met een start van karweihoutskool (10 euro voor 10 kilo en het knettert als een dolle) en hou ik vervolgens op temp met hout (beuk en berk) en houtskool, roken doe ik met oude eikenhouten wijnvaten (spaanders)

In excel ff een kek tabelletje gemaakt incl grafiek met kern en Q temp

Om 9 uur ging de Procureur erop:
sl383508.jpg


tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107

En aangezien we nog wel ff bezig zijn en dit uiteraard niet voor het diner vandaag is... gaan er einde middag nog ff wat kippen op. ik zit in in mn tuin!
 
Lekker bezig!! Heftig om hem helemaal met hout te stoken, een hoop mensen doen briketjes omdat dat wat makkelijker regelt, ben erg benieuwd naar je ervaringen!
 
Gaaf! Als je die grote smoker toch aan hebt, kan je overwegen er een stuk buikspek of zo bij te leggen..(?)
 
Nice, gaat idd nog wel ff duren voor je dat grote stuk klaar hebt.
 
lekker in de tuin zittenen naar je smoker kijken, heerlijk! veel plezier vandaag!
 
tussenstand:


tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107
12:00 50 105
13:15 57 105
 
Abraham zei:
Gaaf! Als je die grote smoker toch aan hebt, kan je overwegen er een stuk buikspek of zo bij te leggen..(?)

Goed punt, had dat alleen dan moeten ontdooien en ben dat (stom als ik ben) uiteraard vergeten... :p
 
ondanks een regenbuitje blijft ie lekker op temperatuur. Zo nu en dan een klein blokje hout er op en eigenlijk niet aan mn schuiven/rookpijp hoeven zitten. Rookpijp ongeveer 1/8 open, de schuif in de vuurkamer op ongeveer een kwart.
sl383510.jpg



tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107
12:00 50 105
13:15 57 105
14:00 58 106 spray met appelsap/JW redlabel
15:00 62 104

tot nu toe loopt het lekker...
sl383512.jpg


Rond half 5 gaan de Can Chickens er op met Cajun Rub en ik heb besloten ook maar ff een BBQ beanschoteltje  er bij te zetten... je moet wat... hahah
Dochterlief van 6 wil graag nog een pizza meebakken, dat doen we dus ook nog vandaag.

Foto's volgen uiteraard want anders is het niet gebeurd.. ;-)
 
Dat wordt een aardig feestmaal :D
 
volgens mij het 'plateau' bereikt.... heb er maar een biertje op genomen.. ;-)



tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107
12:00 50 105
13:15 57 105
14:00 58 106 spray appelsap/JW redlabel
15:00 62 104
16:00 66 108 spray appelsap/JW redlabel
17:00 66 106
 
tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107
12:00 50 105
13:15 57 105
14:00 58 106 spray appelsap/JW redlabel
15:00 62 104
16:00 66 108 spray appelsap/JW redlabel
17:00 66 106
18:00 66 107
19:00 73 109
 
Inderdaad, dat wordt nachtwerk, of zeker late avond :D
 
yep... de  73 blijft weer fijn hangen het afgelopen uur, ik ga maar eens een fleecedekentje pakken en een lekker glaasje dalwhinnie (je moet per slot van rekening lekker op temperatuur blijven....)
 
lol, daar ook al laat. Die van mij hangt al een uur op de 81...
Suc6 daar, hoop dat je droger weer hebt als mij
 
hier is het nu ff droog, 81 is wel... BIJNA... maar nog niet helemaal.. maar wat we er voor terug krijgen,,,,, heeeeeeerlijkk!! succes en sterkte met de regen!
 
bijna, echt bijna...

tijdstip temp kern temp smoker
9:00 9 103
10:00 20 106
11:00 40 107
12:00 50 105
13:15 57 105
14:00 58 106 spray appelsap/JW redlabel
15:00 62 104
16:00 66 108 spray appelsap/JW redlabel
17:00 66 106
18:00 66 107
19:00 73 109
20:00 73 105 spray appelsap/JW redlabel
21:00 72 109
22:00 80 107
23:00 83 104
 
Terug
Bovenaan Onderaan