Beef en Steak

Pulled Pork run ter gelegenheid van onze 37e trouwdag 31.8.1976 - 31.8.2013

Zo, hier zijn we weer eventjes....inmiddels waren we 5 uurtjes onderweg op de WSM.

Voor de details van pit en kerntemperatuur hier even het verloop tot dusverre.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat een DigiQ wel erg mooi de pit temp op de vooraf ingestelde 120C vasthoudt.

07:30u    pit 25C    kern 6C
08:30u    pit 120C  kern 33C
09:30u    pit 120C  kern 48C
10:30u    pit 121C  kern 52C
11:30u    pit 120C  kern 60C
12:30u    pit 120C  kern 70C

Inmiddels de PP glaze aangemaakt met 1/2 cup Sweet Baby Ray's BBQ sauce, 2 eetlepels honing en 2 eetlepels appelazijn. (ook weer recept Noskos)
Na zachtjes aan de kook brengen een prima smeerbaar goedje waarin de procureur zich nu 2 uurtjes mag laten bruinen zodat we hopelijk weer een mooie bark krijgen.

Even wat plaatjes ter illustratie:

de procureur na 5 uur bij 120C en nu kern temp 70C
PPna5uurtjes_zpsd9ecdf54.jpg


de PP glaze klaar om te smeren
ppglaze_zpsb4a66e43.jpg


procureur met glaze nu 2 uurtjes terug om te bruinen!
nu2uindeglazePP_zps7b092cb8.jpg


tot straks dan maar weer voor vervolg van deze PP run!
 
Zit er mooi uit!
 
Gefeliciteerd met je PP, en sucses met je trouwdag.. 8)
 
Na 2 uurtjes in de PP glaze te hebben gebruind bij 120C is de kern temp 76C.
De bark mag er zijn, ik had hem wat droger verwacht.
Totale tijd verstreken sinds de start is 7 uurtjes.
De hoogte tijd om de procureur in de alu folie te wikkelen en nu op naar de eindspurt richting de 88C  ;)

na2uglaze_zps19349830.jpg


opnarde88C_zpsd529c2c0.jpg


wordt straks weer vervolgd!
 
Ziet er goed uit Geert. Van harte net je trouwdag! Jij gaat lekker eten vanavond!
 
Dit gaat helemaal goed komen Geert. Van harte met je 37ste trouwdag.

En voor straks, eet smakelijk....
 
Om 16:40u, dat is 9 uur en 10 minuten na de start tikt de kerntemperatuur de 88C aan.
Met sateh prikker getest hoe soepel die in de procureur ging en er toen nog een graadje bij laten komen tot 89C.
Het uitpakken was weer een speciaal (foto)moment.
Bij het opnieuw in folie leggen om de procureur 1 uurtje te laten rusten brak er spontaan een stukje vlees af en konden we dus even voorproeven!
Mooie structuur en geweldige smaak.... en dat nog zonder de eindsaus. Dat beloofd wat!
Hier even wat plaatjes, de finale foto van het pullen komt wat later vandaag nog aan bod  ;)

eindstation na 9u 10min
na6u10min_zpsf9b863ed.jpg


bij 89C was de garing perfect!
1graadjeerbij_zpsef505362.jpg


fotomoment na uitpakken
PPfotomoment_zps92d03523.jpg



even een voorproefje, wow wat is dit weer zalig!
voorproefje3_zps426d5650.jpg



en nu nog een uurtje in de alu folie en een doek om te rusten voor het pullen kan beginnen.
uurtjerusten_zps8c9da2cc.jpg



Resultaat van pullen volgt later op de avond!
 
Geert en ook je vrouw van harte met je trouwdag!
37 dat redden wij nog niet  :)14 sept. 35
Dus bij ons ook pp
 
Geert, het water loopt me in de mond, eet smakelijk straks.
 
FINALE!!

en dan volgen hier de finale foto's van het pullen!

het pull werk halverwege, de donkere bark is links nog intact
pullenhalfweg_zpsc4e4ce91.jpg

1,5 kg PP fully pulled in de schaal
fullepull_zpsb06d6757.jpg


en dan op een broodje met cole slaw en eindsaus, verrukkelijk..
broodjePP_zps8ca6f90d.jpg



Pullek Pork is en blijft mooi om te maken en heerlijk om te eten, zeker op een dag als vandaag!

Bedankt voor het kijken naar deze wat uitgebreidere, bijna real-time reportage!
 
Een prachtige PP en natuurlijk nog een dikke proficiat!! 8)
 
Mooie run Geert, virtueel gelijk op gegaan  ;)

Fijne avond samen nog.
 
Terug
Bovenaan Onderaan