BasBQ
Beef en Steak

Pulled pork met verse cranberrysaus

 
 

wtavaneijsden

Kooltjesharker
Berichten
218
Zo we kunnen eindelijk melden dat we een waardig broodje pulled pork hebben kunnen serveren.  Bij de Sligro heb ik een kleine procureur gehaald en deze heb ik geinjecteerd met een combinatie van een bestaande injectie middel en wat kruiden er extra bij.
ff6ac254852b46a52ad14f8163f40dd3.jpg


86cc5d171c3d6ec996156c12ca163ae4.jpg

8543a8384396dde446463182022532a7.jpg

Daarna gerubt met een aangepaste basis rub van het forum.
Ik heb hem daarna vacuum verpakt en een 24 uur laten rusten en intrekken in de koelkast.
De volgende dag eruit gepakt en een halve dag op kamertemperatuur laten komen.
a10e777d3b9601c1eb29b15e5e60649d.jpg

6c60162b7bb577b1210b31bd3a9fa7b5.jpg


De bbq klaar gemaakt voor 2/3 met houtskool voor een nachtelijke run. Peter w bedankt voor de instructie!

d630e56f35779c3d19dde9028ab71eca.jpg


Om een uur of 23 is de Keg 4000 op 121 graden en kon de procureur erop. Na een uurtje in de gaten te houden ben ik lekker ontspannen naar bed gegaan. Peter W had gemeld dat kan makkelijk dus lekker relaxed en rustig gaan slapen. Ze probeerde. Me wel gek te maken maar he ik ben daar niet gevoelig voor.

Vanochtend een uur of 8 wakker geworden en gekeken hoe de temperatuur was. Net onder de 80 gr was hij terug gezakt maar procureur zag er top uit. Kern temp op dit moment 74 gr

e3ade2074752b78479165a2924ce6680.jpg


Toen de temp weer stabiel op 123 gr krijgen. Was een peule schil . Dit komt natuurlijk door alle tips en trucks die ik van peter heb gekregen.
Bij 86 graden ben ik gaan moppen met een basis van een honing saus en wat kruiden. Om de 15 min.

Om een uur of 11 was hij op 92 gr. Toen heb ik hem er af gehaald en ingepakt.

f5f6f32d6cbd4083bf8378959af30244.jpg


be630420e8cc76c83b95daf81c29244d.jpg


1c9ad67e283e8c156f071221c59cd54e.jpg

151a21c2e4f176a6a04a50022d33c94b.jpg


Na een uur tot rust te laten komen hebben we hem gepulled. En gemengd met de resterende saus.

d17402052335bde62a7753e3724ce917.jpg


2e6a248a1a4567100325348574222ddc.jpg


Tegelijker tijd heb ik een cranberry saus gemaakt van verse bessen. Echter niet met suiker maar met stevia ( ik ben suiker patient dus moet voorzichtig zijn).
801dab2016725a0c96abd188f2e371df.jpg


Nu willen we hhet proeven ook. Ff snel een broodje gepakt en pp en cranberry saus er op gedaan.

Potver wat lekker.

Een zeer geslaagde pp en saus. Ik hoop een knorretje waardig!

Vlees was zeer mas en sappig en zeer vol van smaak. Zo lekker nog niet geproefd. En voor herhalen vatbaar. Ook heb ik het nog niet zo gehad dat het zo makkelijk te pullen viel.

Eindelijk blij met het resultaat en met wat tips van leo en peter en inmiddels eigen ervaringen denk ik dat dit een geslaagd project is geworden. Op naar het volgende.

Bedankt voor jullie aandacht.



 
Lekker hoor
 
hij is mooi hoor Willem, ik zeg gewoon gefeliciteerd met je knor  :)
 
Doet me deugt bedankt leo!



 
Zit ik te kijken terwijl ik trek heb... Pff ziet er heerlijk uit!

Dus alles bij elkar ben je uur of 12 bezig geweest willem?

Dus ik zou ook sochtends 6 u kunnen beginnen en dan savonds 18u ofzo klaar.

Feli met je knor.
 
Mooie run Willen, en gefeliciteerd met je knorr. Goede idee zeg met die cranberry saus B-)
 
Van wie kwam hij ook al weer Peet. :D :p
 
Ziet er top uit, krijg er honger van!
 
Thx!
Nou dit was een kleine Procureur. meestal ben je wel een uur of 20 bezig met een procureur van 2,5 kg heb ik begrepen.
Dus ik zou er met een grotere procureur niet op rekenen.
Maar mij zeggen ze altijd Hij is klaar als hij klaar is. Daar kan ik het meestal mee doen. haha

Wailer zei:
Zit ik te kijken terwijl ik trek heb... Pff ziet er heerlijk uit!

Dus alles bij elkar ben je uur of 12 bezig geweest willem?

Dus ik zou ook sochtends 6 u kunnen beginnen en dan savonds 18u ofzo klaar.

Feli met je knor.
 
Gefeliciteerd met je knorrie.

En ligt de rooster probe nu direct op het rooster?
 
Hier nog wel was op zoek naar een houten knijper. die heeft er snachts opgezeten hoor.
Ik ben het beugeltje kwijt . die kan ik als spare parts ook nergens vinden.

nix13 zei:
Gefeliciteerd met je knorrie.

En ligt de rooster probe nu direct op het rooster?
 
Dank je Peet. ook voor het advies he

Peter W zei:
Ziet er goed uit hoor willem en natuurlijk gefeliciteerd met je stikker.
 
Terug
Bovenaan Onderaan