- Berichten
- 96
Ik heb mijn Kamado Joe C3 nu twee weken in mijn buitenkeuken en warm gedraaid met een
cote de boeuf, pizza en gebakken aardappeltjes.
Afgelopen weekend tijd voor een klassieker.
Mijn eerste keer pulled pork.
Zaterdag een mooi stuk procureur bij de slager opgehaald en ‘s avonds in de Noskos rub voor
pulled pork gewenteld.
Zondagochtend vroeg op en de kamado aangestoken. Een paar blokken appelhout op de kolen en het
binnenwerk opgebouwd met de slōroller (de nieuwste gadget van Kamado Joe). De procureur op het
rooster en roken maar.
Na vijf uur het vlees ingepakt in aluminium folie en op naar de 90°C kerntemperatuur.
Uiteindelijk was het vlees pas bij 96°C echt boterzacht. Uitpakken en uitwasemen en weer inpakken en
uitrusten en dan uit elkaar trekken.
Het eind resultaat:
Ondertussen was het etenstijd en snel nog even een paddestoelen risotto er bij gemaakt en genieten
van een heerlijk avondmaal. Deze pulled pork was ook heerlijk zonder bbq saus en combineerde goed
met de risotto.
Ga ik vast en zeker nog veel vaker doen.
cote de boeuf, pizza en gebakken aardappeltjes.
Afgelopen weekend tijd voor een klassieker.
Mijn eerste keer pulled pork.
Zaterdag een mooi stuk procureur bij de slager opgehaald en ‘s avonds in de Noskos rub voor
pulled pork gewenteld.
Zondagochtend vroeg op en de kamado aangestoken. Een paar blokken appelhout op de kolen en het
binnenwerk opgebouwd met de slōroller (de nieuwste gadget van Kamado Joe). De procureur op het
rooster en roken maar.
Na vijf uur het vlees ingepakt in aluminium folie en op naar de 90°C kerntemperatuur.
Uiteindelijk was het vlees pas bij 96°C echt boterzacht. Uitpakken en uitwasemen en weer inpakken en
uitrusten en dan uit elkaar trekken.
Het eind resultaat:
Ondertussen was het etenstijd en snel nog even een paddestoelen risotto er bij gemaakt en genieten
van een heerlijk avondmaal. Deze pulled pork was ook heerlijk zonder bbq saus en combineerde goed
met de risotto.
Ga ik vast en zeker nog veel vaker doen.
Laatst bewerkt: