- Berichten
- 5.461
Ben al een tijdje bezig met de injectiemix voor mijn PP, was niet tevreden over de oude mix.
Na een bericht in de shoutbox kreeg ik van Mace een PM, die liep ook te sukkelen met de injectiemix.
Het recept dat ik nu heb ben ik al zeer tevreden over en anders zit ik voor onze smaak in de goede richting.
Varkensvlees is nogal zuurgevoelig vinden wij dus met zuren in de mix wilde ik zuinig zijn, verder houden wij van een bouilon-ige smaak.
Verder ben ik van mening dat mijn injectiemix op zich al lekker moet smaken maar misschien zit dat tussen de oren
Want wat doet het in het vlees tijdens verhitting.
Een klein zoetje hoort erbij om de scherpe randjes van het zout te halen, kortom ik zoek een mooie balans tussen de 5 basissmaken: zoet, zout, zuur,bitter en umami.
Ik ben tot het volgende recept gekomen (keep it simple, Less is More)
250 ml kippenbouillon (250 ml. kokend water en 3/4 kippenbouillonblokje)
1/2 tl. suiker (basterd)
1/2 tl. Chinese rijstazijn (Narcissus) LET OP: Japanse rijstazijnen zijn harder van smaak dan de Chinese!!
1 tl. worcestershire sauce
Alles mengen , proeven eventueel verder op smaak brengen met suiker, rijstazijn, worcester.
Af laten koelen en klaar voor gebruik.
Voetnoot:
Als ik mijn PP maak gebruik ik al een redelijk zoete glace met een zuurtje en een fruitje erin.
Mijn glace: 4 el. Blues Hog Barbecue sauce, 2 el. Blues Hog Red Tennessee sauce, 1 a 2 tl. frambozenjam
Mijn Rub is verstegen Sparerib kruiden, die heb ik tot nu toe helaas alleen nog maar bij de groothandel gezien in 1,5 kg bussen.
Ik gebruik 1 el. per kg procureur.
Ik begin met mijn rub de laatse tijd eerst met 1 el. Maggie Juspoeder Naturel (glazen potje met geel deksel) alvorens de spareribkruiden erop te rubben.
Ik gebruik ook alleen nog maar varkensnek voor de PP (Bone Out)
De verdere bereiding is volgens de wedstrijdmethode die zo mooi door Noskos op zijn blog staat beschreven.
Na een bericht in de shoutbox kreeg ik van Mace een PM, die liep ook te sukkelen met de injectiemix.
Het recept dat ik nu heb ben ik al zeer tevreden over en anders zit ik voor onze smaak in de goede richting.
Varkensvlees is nogal zuurgevoelig vinden wij dus met zuren in de mix wilde ik zuinig zijn, verder houden wij van een bouilon-ige smaak.
Verder ben ik van mening dat mijn injectiemix op zich al lekker moet smaken maar misschien zit dat tussen de oren
Want wat doet het in het vlees tijdens verhitting.
Een klein zoetje hoort erbij om de scherpe randjes van het zout te halen, kortom ik zoek een mooie balans tussen de 5 basissmaken: zoet, zout, zuur,bitter en umami.
Ik ben tot het volgende recept gekomen (keep it simple, Less is More)
250 ml kippenbouillon (250 ml. kokend water en 3/4 kippenbouillonblokje)
1/2 tl. suiker (basterd)
1/2 tl. Chinese rijstazijn (Narcissus) LET OP: Japanse rijstazijnen zijn harder van smaak dan de Chinese!!
1 tl. worcestershire sauce
Alles mengen , proeven eventueel verder op smaak brengen met suiker, rijstazijn, worcester.
Af laten koelen en klaar voor gebruik.
Voetnoot:
Als ik mijn PP maak gebruik ik al een redelijk zoete glace met een zuurtje en een fruitje erin.
Mijn glace: 4 el. Blues Hog Barbecue sauce, 2 el. Blues Hog Red Tennessee sauce, 1 a 2 tl. frambozenjam
Mijn Rub is verstegen Sparerib kruiden, die heb ik tot nu toe helaas alleen nog maar bij de groothandel gezien in 1,5 kg bussen.
Ik gebruik 1 el. per kg procureur.
Ik begin met mijn rub de laatse tijd eerst met 1 el. Maggie Juspoeder Naturel (glazen potje met geel deksel) alvorens de spareribkruiden erop te rubben.
Ik gebruik ook alleen nog maar varkensnek voor de PP (Bone Out)
De verdere bereiding is volgens de wedstrijdmethode die zo mooi door Noskos op zijn blog staat beschreven.