Soapy
Tondelzoeker
- Berichten
- 7
Klaar voor mijn eerste badge
Na ruim 1 jaar voor de 2e keer pulled pork gemaakt. Dit keer met een hele procureur. Hiervoor het volledige recept van Noskos gevolgd.
De avond van te voren heb ik de procureur voorbereid door. Het overtollig vet viel dit keer wel mee, hier en daar leek wat silverskin te zitten wat ik heb weggesneden. Vervolgens met een marinade spuit de procureur geïnjecteerd. Tegenvaller was wel dat ik het uienpoeder vergeten was toe te voegen.
In de ochtend om 8 uur begonnen met het voorbereiden van mijn Weber 57. Het was tevens de eerste keer dat ik een plate setter gebruikte, die van Napoleon aangezien die van Weber niet los verkrijgbaar was (de "houtskool warmteverdeler" van Weber viel bij mij af, deze is te hoog om een lekbak te plaatsen). Volgens de Minion methode had ik briketten langs de binnenrand gelegd met hier en daar wat rookhout. Ik moet zeggen dat de temp heel stabiel verliep tussen de 115 -130.
Na 4:45 was de kern 74 graden en was de procureur klaar voor de glaze.
Tot aan het insmeren van de glaze had ik geen lekbak met water gebruikt. Er lag veel zwarte smurrie op de rvs plate setter, daarom vervolgens een lekbak met kokend water op de plate setter gezet.
Er zou namelijk nog glaze op de hete plate setter komen en zorgen voor ongewenste geurtjes.
De stall van 74 graden kern temp bleef 2 uur duren. Na 2 uur heb ik de procureur ingepakt en teruggelegd en was het wachten tot een kern temp van 88. Na anderhalf uur zat ik nog op 81. Na totaal 3 uur in de folie was hij klaar om van de barbecue te gaan. Na even uit te dampen heb ik hem gepulled en geportioneerd voor mijzelf.
Al met al een goeie sessie geweest en het de smaak was echt goed. Ik had hem achteraf iets langer in de folie moeten laten liggen, hier en daar zat er nog wat structuur in.
Ben al aan het kijken wat mijn volgende low and slow gaat worden!
Gr,
Soapy

Na ruim 1 jaar voor de 2e keer pulled pork gemaakt. Dit keer met een hele procureur. Hiervoor het volledige recept van Noskos gevolgd.
De avond van te voren heb ik de procureur voorbereid door. Het overtollig vet viel dit keer wel mee, hier en daar leek wat silverskin te zitten wat ik heb weggesneden. Vervolgens met een marinade spuit de procureur geïnjecteerd. Tegenvaller was wel dat ik het uienpoeder vergeten was toe te voegen.
In de ochtend om 8 uur begonnen met het voorbereiden van mijn Weber 57. Het was tevens de eerste keer dat ik een plate setter gebruikte, die van Napoleon aangezien die van Weber niet los verkrijgbaar was (de "houtskool warmteverdeler" van Weber viel bij mij af, deze is te hoog om een lekbak te plaatsen). Volgens de Minion methode had ik briketten langs de binnenrand gelegd met hier en daar wat rookhout. Ik moet zeggen dat de temp heel stabiel verliep tussen de 115 -130.
Na 4:45 was de kern 74 graden en was de procureur klaar voor de glaze.
Tot aan het insmeren van de glaze had ik geen lekbak met water gebruikt. Er lag veel zwarte smurrie op de rvs plate setter, daarom vervolgens een lekbak met kokend water op de plate setter gezet.
Er zou namelijk nog glaze op de hete plate setter komen en zorgen voor ongewenste geurtjes.
De stall van 74 graden kern temp bleef 2 uur duren. Na 2 uur heb ik de procureur ingepakt en teruggelegd en was het wachten tot een kern temp van 88. Na anderhalf uur zat ik nog op 81. Na totaal 3 uur in de folie was hij klaar om van de barbecue te gaan. Na even uit te dampen heb ik hem gepulled en geportioneerd voor mijzelf.
Al met al een goeie sessie geweest en het de smaak was echt goed. Ik had hem achteraf iets langer in de folie moeten laten liggen, hier en daar zat er nog wat structuur in.
Ben al aan het kijken wat mijn volgende low and slow gaat worden!
Gr,
Soapy