Beef en Steak

Pulled Pork, first timer

 
 

Wailer

Stoker
Berichten
372
Nou mensen,

Ik waag het er morgen op, mijn eerste pulled pork.

Eergisteravond de procureur a 2500g uit de vriezer in de koelkast om te ontdooien.
Ik wil hem maken volgens Noskos' wedstrijdrecept. Dus eerst injecteren, daarna rubben.

Vlees uit de verpakking:
efcd24ee2433d0f641b3b60e7ba476e0.jpg


Alles paraat:
f892982e49cba5acb6e0597fda776c46.jpg


Injecteren ging beter dan verwacht, geen gekke rondspuitende vloeistof
36d95c97a3f0bb2effea3a613bfea326.jpg


Daarna in de rub... Deze jongen gaat overnachten in de koelkast
9fd6d6b1e753c73c3e3abae9d8d3eb74.jpg


Morgenvroeg rond 6en zal de Q aangaan, onze tweeling wekt ons wel rond doe tijd. Doet mama de fles, papa de Q. Eerlijke taakverdeling toch?

Heb vast een snake gelegd met blokjes rookhout. Gaat dit zo lukken denken jullie? Zijn ongeveer 46 koude brikettrn, steek er morgen 8 aan om ervoor te leggen. Heb ze niet strak tegen elkaar gelegd, ivm zuurstofbereik.

01a5b0bb0337dda9154b23a8b26f178b.jpg


Hoor graag of hij morgen zo aan mag. Zal spannend worden, moet.ook.nog even naar het ziekenhuis, een uurtje in de ochtend...

Doe het met 2 fantast thermometers, een in alufolie op het rooster, andere in het vlees.

Keep you updated!
 
Nog een vraagje aan de heren en dames experts. 2,5 kg gaat bij ons niet in een keer op, zijn met 4en maar de kinderen mogen nog.niet mee eten (10maanden oud) kun je het geportioneerd invriezen met saus? En dan gewoon per portie opwarmen?


 
Ja, invriezen is geen probleem. Opwarmen en mengen met beetje bbq saus en hij is prima


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
De rest komt vast goed. Af en toe checken en lekker genieten van het prutsen :-)


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Op de snake heb je waarschijnlijk het laatste blokje hout niet nodig, aangezien de procureur tegen die tijd toch in de alu-folie zit :)
 
7 uur aan de Q begonnen. 10briketten aangestoken en ervoor gelegd. Lekbak met water in en nu toezien hoe de temp omhoog kruipt... Gaat langzaam, maar volgens mij ook redelijk de bedoeling met de snake.

Hoop zo dat ie 'doortrekt' .

Zo even naar het ziekenhuis, hopelijk is ie voor die tijd op temp en kan het varkentje erop. Anders pas er op bij terugkomst.

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
je zal verbaasd zijn hoeveel toch nog opgaat, maar idd in porties invriezen (vacuum indien mogelijk) opwarmen kan ook met een scheutje cola
 
Of met een scheutje appelsap
 
Oeps... Net voor we naar ziekenhuis gingen toch maar de procureur er op gelegd, 08.30u Temp.ging richting 100, echt heel langzaam.

Kom thuis is mn Q maar liefst 165 graden. ... Nu alles even dicht en hopelijk zakt het. Anders even briketten verwijderen

Edit: bleek mn probe van de fantast door het rooster te liggen, tsja dan wordt het heet. Nu heb ik de temp rond de 120.

Ziet er nu zo uit, kern 58:
544a691f881949369cfe28e1aeb57e06.jpg



13.30u na 5 uur, kern 71:
940930794c3ea92e24d29b0d22c58c0e.jpg


Glaze er over heen
310d1062f1577525b029352435f1adb6.jpg


Nu 2 uur geduld voor we hem/haar inpakken.
Al met al gaat ie lekker, beetje pielen met de schuiven, maar daar leren we van :D



 
Wat Ceriel zegt  !
 
Lijkt erop dat mn snake net iets te kort is.... Temp Q nu 107, dus maak paar briketjes heet om toe te voegen. Kern nu 83 ... Heb gelukkig de tijd.

Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk

 
17.25u de fantast piept dat hij op 88 graden is , lekker heet varkentje.

Van de Q gehaald, uitgepakt, vocht opgevangen (niet heel veel) en weer ingepakt laten rusten.

Zal over anderhalf uur ofzo resultaat posten. Eerst kindjes in bed leggen... Dan optimaal genieten van mijn allereerste pulled pork (hoop ik).

Wordt een wit bolletje met augurk.
 
Zijn we weer!

Gepulled:
b419f302059f93a792e5032a28a7496c.jpg


41ea978f8b58f234c9688d855fedd75f.jpg


Met saus:
5dd5fa0250d38a2a76ba70dfbcb8a160.jpg


Moneyshot(s)
d973d962e2044c2858bfc54bfd8155b6.jpg


5485680f7ef7db088526a3b04db9f40d.jpg


Heerlijk! Heb weer wat geleerd . Mijn vriendin wordt steeds blijer met de Q hahaha.

En erg lekker met een Weizner biertje, jummie!

Hopelijk blijft ie plakken

Dank voor het kijken.
 
Met zo'n heerlijk resultaat is het alle moeite dik waard! Mooi biertje on the side.
 
Ziet er lekker uit!
 
Mooie run. Kost tijd maar dan heb je ook wat.
Had vandaag dezelfde snake gelegd. Alleen meteen 3/4 rond.
 
Terug
Bovenaan Onderaan