BasBQ
Beef en Steak

Pulled Pork eerste poging

 
 
 

Jos

Vuurmaker
Berichten
91
Van paar weekies terug, maar man man wat was dat lekker!

Stuk varkensnek van de Makro (circa 2.2 Kilo) in de Rub gezet, ingepakt en een nacht in de koelkast

dHEhDb.jpg


S'ochtends om 06:30 de wekker, 07:00 stond de Q aan. (sorry buren  B-)), Bak met water boven de kolen gezet.

PRACCO.jpg


Na een uur of 2 en 2 x een rookronde:

x7JOmw.jpg


Mooi om te zien hoe hij in the zone bleef hangen, geprobeerd de Q netjes rond de 110 te houden.

Offtopic: Smiddags de 2e Q aangezet voor de Ribs

kDKoMD.jpg

lkCXFS.jpg


Ontopic
Na 10 uur was de temp bereikt, uurtje ingepakt en dan spannend hoe het resultaat is geworden
bffIkJ.jpg


Broodje erbij met verse cole slaw en wat bbq saus
ua8p4I.jpg


Eindoordeel: smaakprofiel mooi gelaagd, rook smaak goed aanwezig, vlees vond ik toch wat droog, weinig vocht bij het pullen, voor een toekomstige poging wil ik de temp toch wat lager houden, en eens inpakken tijdens de zone (lees hier eea over dat dit het proces wat verkort, en er meer sappen binnen blijven...worth trying!)

De volgende dag een american breakfast gehouden met de leftovers, was ook erg smakelijk.

4ehnsX.jpg
 
Lekker hoor.
En voor een ontbijtje met zulke leftovers wil ik de wekker wel zetten  :D
 
Goed bezig!
 
Terug
Bovenaan Onderaan