Beef en Steak

Pulled Pork - Eerste keer en zeer goed gelukt

 
 

HarmvanBrussel

Sprokkelaar
Berichten
46
Dag allemaal,

Vandaag voor het eerst Pulled Pork gemaakt. Een mooie procureur van 2,5 kg.

Nooit gedaan en vandaag was de dag! En even ter controle, op weg naar mijn knorretje?

Gisterenavond voorbereid. Aan de hand van het recept van Noskos aan de slag gegaan.

In eerste instantie de EGG naar 160 graden gebracht en daarna met de convector naar 120 graden.

Om 09:30 uur het vlees er op en na 5 uur was het vlees door de stall heen met een kern temperatuur van 70 graden

Daarna was het een fluitje van een cent, het vlees in dubbel aluminium folie en twee uur later tot een kern temperatuur gebracht van 89 graden.

Nadien nog een uur in een koelbox en het resultaat was fantastisch. Veel te veel dus morgen nog even een schotel maken met het resterende vlees.

Met koolsla, op een broodje heel lekker,

Geslaagd en dit gaan we zeker nog een keer doen

IMG_6028.jpeg


IMG_6029.jpeg


IMG_6030.jpeg


IMG_6032.jpeg


IMG_6033.jpeg


IMG_6038.jpeg


IMG_6040.jpeg


IMG_6042.jpeg


IMG_6051.jpeg


IMG_6052.jpeg


IMG_6054.jpeg


IMG_6055.jpeg
 
Lekker hoor ziet er goed uit 😁
Gefeliciteerd met je knorretje


Eenmaal je deze smaak te pakken hebt ga je het ongetwijfeld vaker maken.

Je kan ook gemakkelijk 2x die 2.5kg bereiden als je bijv een groter gezelschap wil verblijden ( je kamado is groot genoeg ) wat je ook veel terugleest is dat je goed porties in kan vriezen per bijv. 300 of 500gram, in een ziplock zakje doen.( ik doe het zelf ook 👌 )
Altijd lekker om wat voorraad te hebben.
Heerlijk bij een tostie, pizza, kapsalon met pulled pork of bitterballen, in een schotel, of gewoon weer op een heerlijk broodje voor bijv bij een zondagmiddag tv kijken.
 
Proficiat met de knorrie award.
Lekker broodje geworden.
 
Dat ziet er erg lekker uit!

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Gefeliciteerd met je knor. Mooie eerste poging, ziet er heerlijk uit. :D
 
Mooi gedaan, welkom bij de knorries!
 
Ziet er super uit voor de eerste.
Gefeliciteerd met de piggie
 
Terug
Bovenaan Onderaan