Pulled Pork Cupcakes
Dit recept is een samenvoeging van diverse recepten die ik op het internet gevonden heb, en eigenlijk zijn het technisch gezien Amerikaanse biscuits en geen echte cupcakes , maar een kniesoor die daar op let.
Dit recept is goed voor 10 a 12 hartige cupcakes.
Ingredi?nten;
Werkwijze;
Verwarm de BBQ voor op 220 ?C, leg een pizzasteen op het rooster en zorg er voor dat er niet te veel briketten onder de pizzasteen liggen.
Doe de bloem,bakpoeder,zout,knoflookpoeder en de boter in een schaal en meng dit met een mixer totdat de boter goed fijn door de bloem gemengd is.
Doe daarna de kaas erbij en mix dit nog even goed door de bloem.
Daarna de karnemelk toevoegen en heel kort mixen, het mengsel mag klonterig blijven. Meng daarna met de hand de lenteui door het mengsel.
Zet de cake vormpjes in een muffin blijk of een siliconen bakvorm en maak een holle bodem van het beslag. Vul de holte daarna met fijn gesneden pulled pork. Je kunt de PP van te voren nog met wat extra BBQ saus vermengen om een wat smeu?ger eindresultaat te krijgen maar dat is optioneel.
Daana de cupcake "sluiten" met een dekseltje van het beslag.
Klaar voor de BBQ.
Zet de muffin vorm met de cupcakes op de voorgewarmde pizza steen en bak de cupcakes in onverveer 25 minuten gaar en bruin.
Laat ze even een beetje afkoelen op een rekje, maar laat ze niet te koud worden want ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.
Eet smakelijk
Dit recept is een samenvoeging van diverse recepten die ik op het internet gevonden heb, en eigenlijk zijn het technisch gezien Amerikaanse biscuits en geen echte cupcakes , maar een kniesoor die daar op let.


Dit recept is goed voor 10 a 12 hartige cupcakes.
Ingredi?nten;
300 gr | leftover pulled pork | |
2 cups | witte tarwebloem | |
2 theel | bakpoeder | |
1/4 theel | zout | |
1/8 theel | knoflook poeder | |
85 gr | koude boter, in kleine stukjes gesneden | |
1 cup | geraspte kaas (belegen) | |
3/4 cup | koude karnemelk | |
2 of 3 | fijngesneden lenteuitjes | |
10 tot 12 | cupcake vormpjes | |
2 a 2 eetl | BBQ saus naar smaak (optioneel) |
Werkwijze;
Verwarm de BBQ voor op 220 ?C, leg een pizzasteen op het rooster en zorg er voor dat er niet te veel briketten onder de pizzasteen liggen.
Doe de bloem,bakpoeder,zout,knoflookpoeder en de boter in een schaal en meng dit met een mixer totdat de boter goed fijn door de bloem gemengd is.

Doe daarna de kaas erbij en mix dit nog even goed door de bloem.

Daarna de karnemelk toevoegen en heel kort mixen, het mengsel mag klonterig blijven. Meng daarna met de hand de lenteui door het mengsel.

Zet de cake vormpjes in een muffin blijk of een siliconen bakvorm en maak een holle bodem van het beslag. Vul de holte daarna met fijn gesneden pulled pork. Je kunt de PP van te voren nog met wat extra BBQ saus vermengen om een wat smeu?ger eindresultaat te krijgen maar dat is optioneel.


Daana de cupcake "sluiten" met een dekseltje van het beslag.

Klaar voor de BBQ.

Zet de muffin vorm met de cupcakes op de voorgewarmde pizza steen en bak de cupcakes in onverveer 25 minuten gaar en bruin.

Laat ze even een beetje afkoelen op een rekje, maar laat ze niet te koud worden want ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Eet smakelijk