- Berichten
- 231
Vandaag maar weer eens de tijd genomen om lekker pulled pork te maken. Bij de Sligro een flinke jongen meegenomen (2,4 kilo) en een leuk recept uitgezocht dat al even op mijn lijstje stond. (Link onderaan)
Begonnen met het aansteken van de Bastard, een deel indirect en de andere helft voor direct. De houtskool aangestoken en terwijl de Q opwarmde tot 120 graden de procureur in de rub gezet. Ik heb een mengsel gemaakt van twee rubs uit de la.
Toen de Q op temperatuur was het vlees op het indirecte deel gelegd en wat blokjes rookhout op de brandende houtskool gelegd.
De procureur moest hier ongeveer 2 uur op liggen om lekker te roken.
Ondertussen binnen de saus/marinade gemaakt op basis van ketjap manis en flink wat andere (oosterse) smaakmakers.
De Do toen vast naast het vlees gezet zodat hij vast goed op temperatuur kon komen.
Na 2 uur de procureur in de pan gedaan (dit was de grootste uitdaging van dit recept ), deksel erop en door laten garen boven het directe vuur en ong 150 graden. Doordat ik tussendoor even weg moest was de kerntemperatuur net iets hoger dan het recept voorschreef maar dat mocht de pret niet drukken.
Het vlees even laten rusten en ondertussen de saus wat in laten koken en natuurlijk daarna het vlees pullen.
De broodjes even op de grill en toen beleggen met de ingemaakte komkommer, de pulled pork en nog wat extra saus… jummie!
En het voordeel van zo’n grote jongen; meer dan genoeg om nog 2x van te kunnen eten
Begonnen met het aansteken van de Bastard, een deel indirect en de andere helft voor direct. De houtskool aangestoken en terwijl de Q opwarmde tot 120 graden de procureur in de rub gezet. Ik heb een mengsel gemaakt van twee rubs uit de la.
Toen de Q op temperatuur was het vlees op het indirecte deel gelegd en wat blokjes rookhout op de brandende houtskool gelegd.
De procureur moest hier ongeveer 2 uur op liggen om lekker te roken.
Ondertussen binnen de saus/marinade gemaakt op basis van ketjap manis en flink wat andere (oosterse) smaakmakers.
De Do toen vast naast het vlees gezet zodat hij vast goed op temperatuur kon komen.
Na 2 uur de procureur in de pan gedaan (dit was de grootste uitdaging van dit recept ), deksel erop en door laten garen boven het directe vuur en ong 150 graden. Doordat ik tussendoor even weg moest was de kerntemperatuur net iets hoger dan het recept voorschreef maar dat mocht de pret niet drukken.
Het vlees even laten rusten en ondertussen de saus wat in laten koken en natuurlijk daarna het vlees pullen.
De broodjes even op de grill en toen beleggen met de ingemaakte komkommer, de pulled pork en nog wat extra saus… jummie!
En het voordeel van zo’n grote jongen; meer dan genoeg om nog 2x van te kunnen eten
Babi ketjap pulled pork
Met deze Babi Ketjap (pulled pork) waan je je in de Indonesische keuken. Voordeel: deze smaakvolle pulled pork is in een paar uur klaar!
bbqproof.nl
Laatst bewerkt: