- Berichten
- 12
Vandaag begonnen aan mijn eerste poging tot het bereiden van Pulled pork. En gelijk een groot stuk van 2,6kg.
Eerst even bijwerken en de grote stukken vet wegsnijden om vervolgend de procureur te injecteren met PP injectie mix (het recept van NOSKOS)
Vervolgens goed kruiden met de Sweet Bones & buts van Angus & Oink. Omdat ik geen zin had om een snorkel en zwemvliezen er bij te makken gebruik gemaakt van mijn keuken binnen ipv de keuken in de schuur. Toch wel handig als ik opzoek ga naar grotere snijplanken
Voor mij is dit de eerste keer dat ik een groot stuk vlees ga garen, eerder wel een kippetje of spearibs op de BBQ gehad maar ik zie dit wel als een opstapje naar de iets grotere en luxere stukken vlees. Ook wil ik in de toekomst mijn eigen kruiden gaan mixen maar voor de eerste keer leek een kant en klare mix wel prettig.
Morgen ochtend vroeg de wekker om de bbq aan te zetten en een heerlijke BBQ saus te maken.
Ik ben vakplan om de overgebleven Pulled pork in te vriezen hier heb ik wel een paar vragen over:
1. maakt het hiervoor uit of ik de bbq saus er al doorheen doe of zouden jullie dit na het ontdooien toevoegen?
2. Per hoeveel gram vriezen jullie het in? wat is een goede portie voor 1 persoon zat te denken aan 150 gram?
Ik heb er zin in!
Update 13:00
Inmiddels is er een kerntemperatuur van 70 graden bereikt is heb ik de procureur ingesmeerd, met een uurtje wil ik dit herhalen. Volgens mij gaat alles nog volgens plan en blijft de temperatuur rond de 120 schommelen.
Update 15:08
Na nogmaals 2 uur een kern temperatuur van 74,5 bereikt. Nu ingepakt en afwachten. ontdekt dat het signaal van de meater niet door aluminium folie gaat had verwacht dat twee van die velletjes niet zoveel zouden uitmaken.
Nu afwachten, benieuwd hoelang dit gaat duren.
Rond 18:00 de procureur van de bbq gehaald en een uurtje laten rusten, dat vond ik nog wel het lastigste, tijdens het vervangen van het aluminium folie viel hij al bijna uit elkaar
moeilijk om niet gelijk aan te vallen hoor!
19:00 er echt pulled pork van gemaakt en heerlijk op een broodje gegeten, pas achteraf een foto gemaakt van het deel dat we gaan invriezen aangezien het zoooo lekker was!
Wat ik volgende keer anders zou doen? Meer maken natuurlijk!!
Bedankt voor jullie hulp, tips en het extra zelfvertrouwen tijdens de bereiding!
Anna
Eerst even bijwerken en de grote stukken vet wegsnijden om vervolgend de procureur te injecteren met PP injectie mix (het recept van NOSKOS)
Vervolgens goed kruiden met de Sweet Bones & buts van Angus & Oink. Omdat ik geen zin had om een snorkel en zwemvliezen er bij te makken gebruik gemaakt van mijn keuken binnen ipv de keuken in de schuur. Toch wel handig als ik opzoek ga naar grotere snijplanken

Voor mij is dit de eerste keer dat ik een groot stuk vlees ga garen, eerder wel een kippetje of spearibs op de BBQ gehad maar ik zie dit wel als een opstapje naar de iets grotere en luxere stukken vlees. Ook wil ik in de toekomst mijn eigen kruiden gaan mixen maar voor de eerste keer leek een kant en klare mix wel prettig.
Morgen ochtend vroeg de wekker om de bbq aan te zetten en een heerlijke BBQ saus te maken.
Ik ben vakplan om de overgebleven Pulled pork in te vriezen hier heb ik wel een paar vragen over:
1. maakt het hiervoor uit of ik de bbq saus er al doorheen doe of zouden jullie dit na het ontdooien toevoegen?
2. Per hoeveel gram vriezen jullie het in? wat is een goede portie voor 1 persoon zat te denken aan 150 gram?
Ik heb er zin in!
Update 13:00
Inmiddels is er een kerntemperatuur van 70 graden bereikt is heb ik de procureur ingesmeerd, met een uurtje wil ik dit herhalen. Volgens mij gaat alles nog volgens plan en blijft de temperatuur rond de 120 schommelen.
Update 15:08
Na nogmaals 2 uur een kern temperatuur van 74,5 bereikt. Nu ingepakt en afwachten. ontdekt dat het signaal van de meater niet door aluminium folie gaat had verwacht dat twee van die velletjes niet zoveel zouden uitmaken.
Nu afwachten, benieuwd hoelang dit gaat duren.
Rond 18:00 de procureur van de bbq gehaald en een uurtje laten rusten, dat vond ik nog wel het lastigste, tijdens het vervangen van het aluminium folie viel hij al bijna uit elkaar

19:00 er echt pulled pork van gemaakt en heerlijk op een broodje gegeten, pas achteraf een foto gemaakt van het deel dat we gaan invriezen aangezien het zoooo lekker was!
Wat ik volgende keer anders zou doen? Meer maken natuurlijk!!
Bedankt voor jullie hulp, tips en het extra zelfvertrouwen tijdens de bereiding!
Anna
Laatst bewerkt: