Beef en Steak

Pulled pork 1st time.

 

Reob84

Vuurmaker
Berichten
50
Eerste keer pulled pork gemaakt.

2 mooie stukken varkensnek gehaald bij hanos.

Deze vervolgens geinjecteerd en in de rub gezet, en een nacht in de koelkast.


b261ce952d456508b6e83c4c0be549e0.jpg

fdb751e74936b8569d9bef01dd3579ca.jpg

f2bfcb4dea5775f35ff9b4d6838b4e5d.jpg

a81b9425893090b0023a17f55d81521b.jpg


Vanmorgen om 9:00 de bastard aangestoken en om 10:00 de nekken erop gelegd.

Paar blokjes kersenhout en hickory geweekt in bier. En heeft goed gerookt voor een uurtje of 3-4.

Na 5uurtjes ( kerntemp 64gr ) de nekken ingekwast met een zelf gemaakte glace saus. En vervolgens nog een goeie 2 uur laten liggen.
Toen de nekken in dubbel alu-folie gewikkeld goed strak. Hier was de kerntemp rond de 70-71 graden.
Rond 20:00 was het dan zover : kerntemp 95-96gr en priktest en voelde zeer mals aan.
Vervolgens 30min in de alufolie laten rusten. En aan het pullen gegaan.
Voelde goed aan, tikkie aan droge kant maar wel mals, op een paar stukken na.
( had ik langen moeten rusten in de folie? )
Geen idee, maar eindresultaat zeer blij mee, een lekkere bak met PulledPork wat goed op smaak is, nog een eindsausje gemaakt met het vocht. En gemengd door de PP.

Leuke run gehad, ga deze zeker vaker maken, maar de volgende keer toch een een stuk bostonbutt proberen.
5f21e5d3f6cbd06b614f62b7b6a62266.jpg

c8bbeb53aa8e7fbf5818d42c7a964182.jpg

6c7c7b368828577f31a62dffb951cf26.jpg

4e2ca33b37b6ab8b957b03f99dba8f6a.jpg

63cf73eb83fa176f082fafaf804aed93.jpg

594e634e5c15ed23dcd8a6f2d00d7b7b.jpg

ceb73e02ae95125ddfe7c4fd44286f63.jpg


Tot de volgende run weer.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Ziet er goed uit. Gefeliciteerd met je knorrie!
 
Ziet er prima uit. Je geeft aan dat het droog was? Vind ik een bijzondere, vooral door meteen met injectie aan de gang te gaan.

30 minuten rusten vind ik persoonlijk wat aan de korte kant bij dit soort stukken. Ik heb zelf zonder injecteren nog nooit een droge pulled pork gehad. Folie minuutje of 5 a 10 open na het bereiken van de malsheid, dan terug dichtmaken en zeker een uur laten rusten. Ik gebruik hier een thermobox voor. Dan uit de folie alle sappen erbij en pullen maar.
 
Ziet er heerlijk uit, goede eerste keer geweest. Droge pulled porc ken ik eigenlijk ook niet. Na afloop wat van de sappen uit het folie toevoegen doet wonderen, maar ook als ik niet inpak en de stall doorsta heb ik altijd sappige pp.
 
Mooie reportage van een mooie (dubbele) Pulled Pork
Daarvoor krijg je hierbij een welverdiende Knor.
 
Misschien de temperatuur iets te hoog geweest. Ik heb zelf altijd het beste resultaat tussen de 100 en de 130 graden. :D
 
Gefeliciteerd met je 🐷
 
Bedankt voor de reacties allemaal, overall was het mals en sappig, maar er zaten wat droge iets hardere stukken in, was overigens goed te pullen hoor… mischien dan nog iets langer op de bastard moeten laten leggen paar minuutjes.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Bedankt voor de reacties allemaal, overall was het mals en sappig, maar er zaten wat droge iets hardere stukken in, was overigens goed te pullen hoor… mischien dan nog iets langer op de bastard moeten laten leggen paar minuutjes.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Dat ligt meer aan je vlees dan aan je bereidingswijze. Gefeliciteerd en snel op naar de volgende

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Ziet er lekker uit.
Gefeliciteerd met je 🐷
 
Terug
Bovenaan Onderaan