- Berichten
- 50
Eerste keer pulled pork gemaakt.
2 mooie stukken varkensnek gehaald bij hanos.
Deze vervolgens geinjecteerd en in de rub gezet, en een nacht in de koelkast.
Vanmorgen om 9:00 de bastard aangestoken en om 10:00 de nekken erop gelegd.
Paar blokjes kersenhout en hickory geweekt in bier. En heeft goed gerookt voor een uurtje of 3-4.
Na 5uurtjes ( kerntemp 64gr ) de nekken ingekwast met een zelf gemaakte glace saus. En vervolgens nog een goeie 2 uur laten liggen.
Toen de nekken in dubbel alu-folie gewikkeld goed strak. Hier was de kerntemp rond de 70-71 graden.
Rond 20:00 was het dan zover : kerntemp 95-96gr en priktest en voelde zeer mals aan.
Vervolgens 30min in de alufolie laten rusten. En aan het pullen gegaan.
Voelde goed aan, tikkie aan droge kant maar wel mals, op een paar stukken na.
( had ik langen moeten rusten in de folie? )
Geen idee, maar eindresultaat zeer blij mee, een lekkere bak met PulledPork wat goed op smaak is, nog een eindsausje gemaakt met het vocht. En gemengd door de PP.
Leuke run gehad, ga deze zeker vaker maken, maar de volgende keer toch een een stuk bostonbutt proberen.
Tot de volgende run weer.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
2 mooie stukken varkensnek gehaald bij hanos.
Deze vervolgens geinjecteerd en in de rub gezet, en een nacht in de koelkast.




Vanmorgen om 9:00 de bastard aangestoken en om 10:00 de nekken erop gelegd.
Paar blokjes kersenhout en hickory geweekt in bier. En heeft goed gerookt voor een uurtje of 3-4.
Na 5uurtjes ( kerntemp 64gr ) de nekken ingekwast met een zelf gemaakte glace saus. En vervolgens nog een goeie 2 uur laten liggen.
Toen de nekken in dubbel alu-folie gewikkeld goed strak. Hier was de kerntemp rond de 70-71 graden.
Rond 20:00 was het dan zover : kerntemp 95-96gr en priktest en voelde zeer mals aan.
Vervolgens 30min in de alufolie laten rusten. En aan het pullen gegaan.
Voelde goed aan, tikkie aan droge kant maar wel mals, op een paar stukken na.
( had ik langen moeten rusten in de folie? )
Geen idee, maar eindresultaat zeer blij mee, een lekkere bak met PulledPork wat goed op smaak is, nog een eindsausje gemaakt met het vocht. En gemengd door de PP.
Leuke run gehad, ga deze zeker vaker maken, maar de volgende keer toch een een stuk bostonbutt proberen.







Tot de volgende run weer.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk