- Berichten
- 658
Vandaag voor de eerste keer pulled pork gemaakt en dat was zéker niet de laatste keer. Wat is dat lekker!
Om 7.45u de procureur uit de koelkast gehaald, met rub ingesmeerd en weer terug in de koelkast gelegd.
Na de dagelijkse wandeling (6km) met de hond de houtskool in de KJ aangestoken. Om 10:45u konden de appel chunks erbij en het vlees op het rooster.
Toen de temperatuur de 120°C naderde de luchtschuiven op kleine openingen gezet, waarna de temperatuur stabiliseerde op ± 120°C en dat ook een paar uur keurig bleef vasthouden. Toen de temperatuur langzaam begon te dalen moest ik de luchtschuiven iets meer open zetten en steeg de temperatuur ook weer langzaam naar ±120°C om daar weer stabiel te blijven totdat na ± 5 uur fase 1 op de KJ klaar was.
Het vlees had een mooie vaste korst, dus kon worden ingepakt voor fase 2 met temperatuursonde.
Kerntemperatuur was 72°C en steeg in ongeveer 1,5u naar 92°C waarna ik het vlees uitgepakt even kon laten uitdampen.
om het vervolgens weer in te pakken en ± 1 uur te laten rusten. Het wachten werd toen wel lastig
Daarna was het eindelijk zover dat ik het uit elkaar kon halen
.... en we konden gaan eten!
Helaas waren we te laat voor goede broodjes, maar het smaakte er niet minder om. Wat was dat lekker!!
Missie geslaagd dus en dat krijgt zéker een vervolg!
Om 7.45u de procureur uit de koelkast gehaald, met rub ingesmeerd en weer terug in de koelkast gelegd.
Na de dagelijkse wandeling (6km) met de hond de houtskool in de KJ aangestoken. Om 10:45u konden de appel chunks erbij en het vlees op het rooster.
Toen de temperatuur de 120°C naderde de luchtschuiven op kleine openingen gezet, waarna de temperatuur stabiliseerde op ± 120°C en dat ook een paar uur keurig bleef vasthouden. Toen de temperatuur langzaam begon te dalen moest ik de luchtschuiven iets meer open zetten en steeg de temperatuur ook weer langzaam naar ±120°C om daar weer stabiel te blijven totdat na ± 5 uur fase 1 op de KJ klaar was.
Het vlees had een mooie vaste korst, dus kon worden ingepakt voor fase 2 met temperatuursonde.
Kerntemperatuur was 72°C en steeg in ongeveer 1,5u naar 92°C waarna ik het vlees uitgepakt even kon laten uitdampen.
om het vervolgens weer in te pakken en ± 1 uur te laten rusten. Het wachten werd toen wel lastig

Daarna was het eindelijk zover dat ik het uit elkaar kon halen
.... en we konden gaan eten!
Helaas waren we te laat voor goede broodjes, maar het smaakte er niet minder om. Wat was dat lekker!!

Missie geslaagd dus en dat krijgt zéker een vervolg!