BasBQ
Beef en Steak

Pulled porc

 
 
 

2Bushy

Kooltjesharker
Berichten
220
Vrijdagavond een procureur van bijna 3 kilo geinjecteerd met een mengeling van appelsap, worcestersaus, pulled porc rub , honing en schijfjes knoflook. Dit mengseltje had ik op voorhand al gemaakt zodat alle smaken er goed konden uittrekken.

32a5e7c2cbba10eae548f8a679fa3399.jpg


d0c093ca24a4cd7a35dd7a9b25448a79.jpg


Na het injecteren gerubd en ingepakt en in de koelkast.

503c2b164a3b94c600dd09efbbe0ce8e.jpg


Zaterdagochtend om 09.30 uur het eitje aangestoken en om 09.55 uur we're good 2 go. Ik had er nog wat eiken chunks bij gedaan.

6fb680d9706d313bd5167e3c40c55028.jpg


a4ba29d3dc2319a6c69b5107ceb1b91d.jpg


Om 14.30 uur had de procureur een kern van 71 gr. Celsius en dus inpakken geblazen wel met een scheutje appelsap er bij.

61f6f171e7c422b3a8c91753ed313b28.jpg


8db4f651b9ace638892325d24aec5c95.jpg


Om 16.10 was de kern opgelopen tot 89 gr. Celsius en heb ik hem van de Q afgehaald en in een handdoek gewikkeld en in een koelbox gelegd om te rusten.

e765efc97cb219c7c12dfdf0127e7074.jpg


Na 2 uurtjes rust, het vocht opgevangen (jee wat is dat al lekker zeg), en gepulled. Ondertussen sla gesneden een eind saus van ketchup, worcestersaus knoflook, ui, zout, chiliflakes, en een portie vleesvocht, gemaakt . Augurken er bij gesneden en de bolletjes belegd.

8ebf24e459e18d141d3c3e6e0f2ccda1.jpg


3a5c7ab1af2082473cd2337bffbe1d61.jpg


Eindoordeel: Hele fijne subtiele rooksmaak, sappig en mals. De rub kon wel iets meer zout hebben.

Bedankt voor het kijken.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
lekker hoor, gefeliciteerd met je knor  :)
 
Ik ga ook maar eens pp maken denk ik, ziet er lekker uit

Verstuurd vanaf mijn SM-G935F met Tapatalk

 
Lekker!
 
Lekker, gratz met knorrie!
 
Yum PP. Gefeliciteerd hoor.

Maar toch die kanttekening. Waarom gaat iedereen voor de augurk? Wat is er met de coleslaw gebeurt, dit blijft toch mijn favoriet. Hm komend weekend zelf maar eens met augurk proberen maar ben toch benieuwd naar jullie mening.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Augurk geeft een lekkere frisse toets aan de pulled porc, maar iedereen heeft een andere smaak en smaakbeleving. Coleslaw is idd ook lekker en beiden kunnen ook gecombineerd worden.
 
Smeinkie zei:
Heerlijk!!

Gefeliciteerd met je knorretje!!
Thanks!

Verstuurd vanaf mijn GT-I9505 met Tapatalk

 
Altijd lekker hoor!
 
Terug
Bovenaan Onderaan