BasBQ
Beef en Steak

Pulled chicken

 

Marq

Vuurmaker
Berichten
53
Een paar keer per jaar komen we met het gezin van de schoonfamilie bij elkaar.
Aangezien wij centraal wonen gebeurd dit vaak bij ons.
Zo halverwege de middag komt iedereen binnen en begin van de avond gaat iedereen weer weg.
Inmiddels zijn we met 10 volwassenen, dus dat is best wel een groep.

Als het even kan grijp ik deze kans natuurlijk aan om te BBQ-en.
Nu had ik het deze week erg druk, dus ik wilde graag iets makkelijks.
Ik had alleen geen inspiratie, dus maar even een berichtje in de shoutbox gezet.
@LOMPE laars reageerde met 'pulled chicken'.
Dit kende ik nog niet echt, dus maar eens opgezocht hoe je dat maakt.
Ik vond het recept van NasQ.

Vanmorgen naar de supermarkt gegaan om inkopen te doen.
Ik besloot om, lekker makkelijk, de Verstegen pittige kipkruiden te gebruiken.
Heel het schap kipdijfilet leeggekocht: zo'n 3,5kg.

Kipkruiden in een schaal, wat olie erbij, kippetjes erdoor.
Vervolgens een grote starter bijna helemaal vol met briketten gedaan.
Oei! De BBQ werd gelijk 200 graden, terwijl ik 160 moest hebben.
Nou ja, dan maar kokend water in de lekbak, dat tempert de boel wel een beetje.
Dit werkte goed en de BBQ bleef de hele sessie (2 rondes) mooi op 150 / 160, en kwam ook erg snel terug na het openen.
Wat appelhout als rookhout gebruikt.
Alles was ruim op tijd klaar, dus in ovenschalen in de oven gezet op zo'n 80 graden.

Het resultaat was erg lekker.
Duidelijk pittig, maar gelukkig vond niemand dit een probleem.
Rooksmaak was goed aanwezig, zonder te overheersen.
4 porties van 200 gram over voor in de vriezer :).

Owja, vorige keer kreeg ik de tip om wel aan mijn eigen hydratatie te denken.
Dus dat heb ik gedaan.
Ik drink altijd bubbelwater. Heb een Sodastream aangesloten op een grote 10kg cilinder.

2024-03-09 10.10.45.jpg
2024-03-09 14.00.40.jpg
2024-03-09 14.16.42.jpg
2024-03-09 14.24.22.jpg
2024-03-09 14.30.37.jpg
2024-03-09 14.39.44.jpg
2024-03-09 14.42.40.jpg
2024-03-09 15.25.02.jpg
2024-03-09 16.31.04.jpg
2024-03-09 17.54.15.jpg
2024-03-09 20.15.03.jpg
 
Ziet er goed uit, moet ik ook maar eens proberen.
 
Lekker hoor!

En met wat over is kun je weer van alles anders maken. 😋
 
Ziet er goed uit. Altijd lekker en mooi simpel recept.

En heb jij nu al die chedar opgekocht? Ik greep gisteren in een leeg schap

Verstuurd vanaf mijn SM-S911B met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan