BasBQ
Beef en Steak

Pulled chicken

 
 
 

cold_as_ijs

Pitmaster
Berichten
745
Had nog een haantje in de vriezer die nu toch echt eens op moest. Omdat de week planning qua eten toch al vol stond maar besloten om er pulled chicken van te maken. Vlees kan dan namelijk mooi geportioneerd terug de vriezer in voor wanneer we weer kip nodig hebben.

Dinsdag de bevroren kip in de pekel gezet (5%). Deze heeft 3 dagen gepekeld, was een ouder haan dus die mocht wel iets langer pekelen.

vandaag in de chicken mix rub gezet van Jord. Heb de zout uit de rub gelaten natuurlijk. Nu staat hij op de kamado op 160 graden. Na het pullen gaan de huid en botten in de pan om er bouillon van te trekken.

1BC25B73-491D-4D31-817E-3ABC58B50567.jpeg

A1F99D62-EC47-4F65-B6EF-959A9DA7F51E.jpeg
 
Soms heb je van die dagen, man o man wat een prachtig kippetje is dit geworden
45E8B7A2-C10C-4928-A0FE-457F839E57FC.jpeg

En de smaak was ook super, mals en heel sappig. Hoewel het huidje er heel mooi uitziet, was deze nog steeds niet te eten. Deze is namelijk veel te dik, ook zit er een aardige vetlaag onder de huid. Hanen waren 8 maanden toen ze geslacht werden, te oud eigenlijk. Nou begon mijn vriendin ook verlekkerd naar de kip te kijken, uiteindelijk na wat snoepen toch maar gestript. Resultaat ruim 1 kg kippenvlees. Er is ook nog iets op de botten achtergebleven, maar dat is voor de kippensoep.
Hier nog meer foodporn;)
1DD332AA-E2A3-42B5-BB0B-49E2959F579A.jpeg
3C5B45BA-A79F-4367-8A46-1F05A53A567B.jpeg
63E6F7FC-8769-4DD0-8728-4B97B611A458.jpeg
CE38AAAD-6912-471E-8498-37641993FC35.jpeg
E6DB32E2-2EC0-4084-BFCB-8AB82B6C5981.jpeg
1422C6A1-1696-4DA0-AE55-39BF6A7B4F40.jpeg

Na 12 uur trekken is dit het resultaat: 3 liter bouillon
4A36A749-E0B4-4336-9DB7-778DFBD57153.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Beer can chicken, altijd goed👌🏼.
U weet de leeftijd van de kip, dus u brengt de vogels zelf groot en slacht ze dan? Lijkt me toch mooi om zo dicht bij je voedsel te staan. Oprecht👍🏻
 
Beer can chicken, altijd goed👌🏼.
U weet de leeftijd van de kip, dus u brengt de vogels zelf groot en slacht ze dan? Lijkt me toch mooi om zo dicht bij je voedsel te staan. Oprecht👍🏻
Ja, groot gebracht uit het ei en zelf geslacht. Het slachten zelf is heel goed te doen en ik heb er ook geen moeite mee. Ik was er zelfs verbaasd over hoe weinig dat me dat deed. Ik heb ook 2 varkens rondlopen waarvan 1 voor de slacht. Ik heb meer moeite met het weg brengen van het varken naar de slachterij. Tenminste zo was het ook de vorige keer. Maar die last draag ik met liefde, voor een stukje eerlijk vlees.
Ben trouwens ook nog van plan een paar koeien te nemen, maar dat is langere termijn project.
 
Ja, groot gebracht uit het ei en zelf geslacht. Het slachten zelf is heel goed te doen en ik heb er ook geen moeite mee. Ik was er zelfs verbaasd over hoe weinig dat me dat deed. Ik heb ook 2 varkens rondlopen waarvan 1 voor de slacht. Ik heb meer moeite met het weg brengen van het varken naar de slachterij. Tenminste zo was het ook de vorige keer. Maar die last draag ik met liefde, voor een stukje eerlijk vlees.
Ben trouwens ook nog van plan een paar koeien te nemen, maar dat is langere termijn project.

Wauw dat is nog eens 'mooi'. Het gerecht ziet er ook heel erg lekker uit.
 
Lekker hoor
En ook mooi om het karkas te gebruiken.
(y)
 
Kippetje ziet er nog lekker sappig uit
 
PC is altijd lekker. Mij lukt het nooit om dit te bewaren. Gaat altijd de week nog op :)
 
Terug
Bovenaan Onderaan