- Berichten
- 242
Gisteren begonnen met de pulled chicken voor de loaded nachos van vandaag.
En meteen voor gisterenavond een Philly cheese steak en een hamburger op de Q gemaakt.
Het recept voor de pulled chicken komt van Nasqbbq (link onderaan). Gestart met de kippendijen in de rub te zetten. Hiervoor heb ik een mix van twee No Rubbish rubs gemaakt; Pink Devil en Naked Gunpowder. Sowieso erg fan van deze mixen en deze mix was een tip die ik op IG tegenkwam. En nee… heb geen aandelen.
Voor de Philly’s (link ook onderaan) de paprika en ui gesneden, de oesterzwammen gescheurd en de bavette steak in een marinade van Worcestershiresaus met tijm en oregano gezet.
Ondertussen werd heel lief de Q voor mij aangestoken. Zodra die op ong 150 graden was, begonnen met de groenten te grillen.
Daarna bij ong 180 graden de hamburger en de bavette erop en broodjes ernaast om ze even een kleurtje en krokant laagje te geven.
Zodra beide een mooie kerntemperatuur hadden de broodjes gaan samenstellen en de kaas laten smelten zodat we snel konden smullen.
De luchttoevoer terug gebracht en de kippendijen eerst op het rooster een kleurtje gegeven. Toen de broodjes op waren, in een gietijzeren pan eerst de uien aangezet, daarna de bouillon, tomatenpuree en bbq-saus van Noskos erbij gedaan. Kippendijen erin en op een lagere temperatuur zeker 1,5 uur laten pruttelen tot de kip uit elkaar viel. De bbq af laten koelen met de pan er nog in; resultaat mooie pulled chicken en lékker! (Moest hem met mijn leven bewaken om voor vandaag over te houden!)
Vandaag loaded nachos dus; afwisselende lagen nachos, kaas, tomaatjes, bosuitjes en natuurlijk pulled chicken.
Zeker voor herhaling vatbaar en zelfs nog een lekker bakje kip over
. Lekker met rijst later deze week.
www.nasqbbq.nl
www.susanaretz.nl
En meteen voor gisterenavond een Philly cheese steak en een hamburger op de Q gemaakt.
Het recept voor de pulled chicken komt van Nasqbbq (link onderaan). Gestart met de kippendijen in de rub te zetten. Hiervoor heb ik een mix van twee No Rubbish rubs gemaakt; Pink Devil en Naked Gunpowder. Sowieso erg fan van deze mixen en deze mix was een tip die ik op IG tegenkwam. En nee… heb geen aandelen.

Voor de Philly’s (link ook onderaan) de paprika en ui gesneden, de oesterzwammen gescheurd en de bavette steak in een marinade van Worcestershiresaus met tijm en oregano gezet.
Ondertussen werd heel lief de Q voor mij aangestoken. Zodra die op ong 150 graden was, begonnen met de groenten te grillen.
Daarna bij ong 180 graden de hamburger en de bavette erop en broodjes ernaast om ze even een kleurtje en krokant laagje te geven.
Zodra beide een mooie kerntemperatuur hadden de broodjes gaan samenstellen en de kaas laten smelten zodat we snel konden smullen.
De luchttoevoer terug gebracht en de kippendijen eerst op het rooster een kleurtje gegeven. Toen de broodjes op waren, in een gietijzeren pan eerst de uien aangezet, daarna de bouillon, tomatenpuree en bbq-saus van Noskos erbij gedaan. Kippendijen erin en op een lagere temperatuur zeker 1,5 uur laten pruttelen tot de kip uit elkaar viel. De bbq af laten koelen met de pan er nog in; resultaat mooie pulled chicken en lékker! (Moest hem met mijn leven bewaken om voor vandaag over te houden!)
Vandaag loaded nachos dus; afwisselende lagen nachos, kaas, tomaatjes, bosuitjes en natuurlijk pulled chicken.
Zeker voor herhaling vatbaar en zelfs nog een lekker bakje kip over


Pulled Chicken uit de Dutch Oven
Deze keer duiken we in de heerlijke wereld van Pulled Chicken uit de Dutch Oven, een sappig en smaakvol gerecht! www.NASQBBQ


Philly Cheese steak - Susan Aretz
Een Philly cheese steak is een Amerikaans broodje, Dit BBQ recept is geïnspireerd op die van Jord Althuizen uit Burgers & Bites.

Laatst bewerkt: