Beef en Steak

Pulled Chicken van NasQ

Koopman

Tondelzoeker
Berichten
14
Na vorige week de BBQ weer eens een grote schoonmaak te hebben gegeven (veel schimmel) werd het weer eens tijd om de BBQ ook echt in gebruik te gaan nemen. Morgen staat het plaatsen van een nieuwe schutting op de planning samen met de buurman, en daar hoort een goede lunch bij. Zo ging ik aan de slag met het recept van @NasQ voor de Pulled Chicken.

Eerst de kip ingesmeerd met wat olijfolie en daarna een rub eroverheen.

IMG_6991.jpeg


Dan op de BBQ met een blokje kersenhout op zo'n 120 graden. Ik heb dit een uurtje laten gaan, en in de tussentijd de schuur ook weer eens opgeruimd. Wat een heerlijke geur kwam daar al vanaf.

IMG_6997.jpeg


Toen de Dutch Oven erbij gepakt samen met de overige ingrediënten (BBQ saus, uitje, knoflook, tomatenpasta, kippenbouillon en worcestersaus).

Ui, knoflook even aanbakken. Dan de tomatenpasta erbij en even ontzuren om vervolgens de overige ingrediënten in de dutch oven te gooien met niet te vergeten de kip.

4E5ABD30-BBE9-4540-AE46-B72F858B5921.jpeg


Wederom zo'n 45-60 minuten laten pruttelen met de deksel erop tot het moment dat de kip al bijna van zichzelf uit elkaar viel.

IMG_7006.jpeg


En dan krijg je zoiets. Erg goed gelukt al zeg ik het zelf. Morgen op een broodje met wat coleslaw.

Linkje naar het volledige recept van Nasq:

 
Na vorige week de BBQ weer eens een grote schoonmaak te hebben gegeven (veel schimmel) werd het weer eens tijd om de BBQ ook echt in gebruik te gaan nemen. Morgen staat het plaatsen van een nieuwe schutting op de planning samen met de buurman, en daar hoort een goede lunch bij. Zo ging ik aan de slag met het recept van @NasQ voor de Pulled Chicken.

Eerst de kip ingesmeerd met wat olijfolie en daarna een rub eroverheen.

Bekijk bijlage 63059

Dan op de BBQ met een blokje kersenhout op zo'n 120 graden. Ik heb dit een uurtje laten gaan, en in de tussentijd de schuur ook weer eens opgeruimd. Wat een heerlijke geur kwam daar al vanaf.

Bekijk bijlage 63060

Toen de Dutch Oven erbij gepakt samen met de overige ingrediënten (BBQ saus, uitje, knoflook, tomatenpasta, kippenbouillon en worcestersaus).

Ui, knoflook even aanbakken. Dan de tomatenpasta erbij en even ontzuren om vervolgens de overige ingrediënten in de dutch oven te gooien met niet te vergeten de kip.

Bekijk bijlage 63062

Wederom zo'n 45-60 minuten laten pruttelen met de deksel erop tot het moment dat de kip al bijna van zichzelf uit elkaar viel.

Bekijk bijlage 63063

En dan krijg je zoiets. Erg goed gelukt al zeg ik het zelf. Morgen op een broodje met wat coleslaw.

Linkje naar het volledige recept van Nasq:

Geweldig mooi recept!

Ik krijg die link niet geopend?
 
Oowh dat ziet er mooi uit! 😋Overheerst de bbqsaus niet? Daar ben ik altijd bang voor in dit soort gerechten..
 
dat ziet er heel goed uit
 
Oowh dat ziet er mooi uit! 😋Overheerst de bbqsaus niet? Daar ben ik altijd bang voor in dit soort gerechten..

Zelf zou ik de volgende keer iets minder doen. Op een broodje met coleslaw vond ik het goed, maar als je het zo los eet was het voor mijn smaak inderdaad net wat teveel bbq saus.
 
Dat is gek ... ik ook niet (meer). Ook niet direct via de site van Nasq overigens.

Kreeg de eerste keer ook een error, daarna even een refresh en toen was hij er wel. Heel apart :)

 
Terug
Bovenaan Onderaan